Det vidste du ikke om Major League Soccer

Mange store sportsgrene og begivenheder har deres ophav i USA, men når det kommer til fodbold, så er amerikanerne slet ikke på landkortet. Hvad skyldes det? Kan de slet ikke spille fodbold derovre på den anden side af atlanten? Det tager vi et lille kig på i denne artikel.

Major League Soccer (forkortet MLS) er Nordamerikas største fodboldliga, og består af 20 hold.

Blandt fodboldentusiaster bliver MLS ofte kaldt en alderdomsliga, fordi mange af verdens største stjerner slutter deres karriere her, når de er nået godt op i 30’erne.

Det er en kendsgerning at verdens største fodboldstjerne spiller i Europa, men det er der muligvis også en anden grund til. Major League Soccer har nemlig et lønloft. Det vil sige, et loft over hvor meget klubberne må give i løn til deres spillere.

Det gør det selvfølgelig enormt svært at tiltrække de helt store stjerner som Ronaldo og Griezmann, når MLS-klubberne ikke kan konkurrere med den løn spillerne modtager i deres Europæiske klubber.

Denne regel er siden blevet lempet en smule, ved indførelsen af den såkaldte “Designated Player Rule”, som tillader hver klub at ansætte én spiller som overskrider lønloftet. Reglen er også blevet kaldt “The David Beckham Rule”. Det er selvfølgelig denne regel, som gjorde LA Galaxy i stand til at ansætte David Beckham, og som for nylig har givet dem mulighed for at ansætte Zlatan Ibrahimović.

Det kan godt være, at nogle af verdens største fodboldspillere siger at de spiller for passion og kærlighed til klubben, men et eller andet sted, så har det nok også noget at sige at man tjener 214 millioner kr. årligt.

MLS-spillerne tjener altså væsentlig mindre end deres europæiske kolleger, men hvordan ville et MLS-hold klare sig i Europa?

Ifølge en anonym rundspørge foretaget af ESPN, mener 67% af spillerne i MLS, at et All Star-hold bestående af de bedste amerikanske spillere, nok skulle klare sig i den engelske Premier League. Mange af de adspurgte spillere var naturligvis skeptiske, og mente at selv de bedste amerikanske spillere ville blive tvunget til at rykke ned efter bare en enkelt sæson i Premier League.

Hvad er din holdning? Hvordan ville de bedste amerikanske spillere klare sig i Premier League eller Superligaen? Giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder.

Del indlæg:

Kommentér indlæg