VM er i gang: Sådan forløb den første kamp

VM 2018 er hermed skudt i gang, og traditionen tro var det værtsnationens landshold som spillede åbningskampen. I denne åbningskamp var det turneringens lavest rangerede hold, Saudi Arabien, som blev offer for Ruslands strålende overlegenhed.

Efter en åbningsceremoni med Robbie Williams i hovedrollen som gråhåret popdreng var det russerne som satte tempoet fra samme sekund kampen blev fløjtet i gang. Et af de første russiske angreb resulterede i et hjørnespark, som Saudi Arabien ikke får clearet ordentligt. Den russiske midtbanespiller Aleksandr Golovin får derfor mulighed for at skyde en høj bold ind fra venstre, som Yury Gazinsky sender direkte i det arabiske målnet på et hovedstød.

Derefter stod det tydeligvis klar for araberne, at de var nødt til at fokusere mere på bare at begrænse skaderne. Det lykkedes egentlig fint nok i første omgang. Russerne kommer først til endnu en stor chance kort før halvlegen. Chancen bliver til gengæld udnyttet til fulde af Denis Cheryshev som udbygger den russiske føring.

Saudi Arabien går til pause bagud med 2-0. Man kunne nu have forestillet sig at den saudiarabiske træner Juan Antonio Pizzi fra Argentina ville have udnyttet denne situation til at lave en offensiv omstilling og forsøgt at overraske det russiske forsvar, men det arabiske landshold fortsætter desværre med at spille det samme kedelige og ukreative forsvarsspil gennem hele 2. halvleg.

Det giver russerne masser af chancer for at udbygge føringen yderligere. Det sker første gang efter 71. minutter, hvor indskiftede Artem Dzyuba gør det til 3-0. Derefter scorer russerne igen hele 2 gange i overtiden, efter saudiaraberne nærmest allerede har forladt banen.

Kampen ender 5-0. Fuldstændig nedsmeltning af det arabiske forsvar, og en mere eller mindre anonym offensiv, som aldrig fik et eneste skud indenfor målrammen. Araberne havde faktisk 61% boldbesiddelse, men benytter mest af alt tiden på at passere bolden frem og tilbage i bagkæden uden formål.

Efter al den negative snak om det russiske landshold op til VM, er der ingen tvivl om at de har en utrolig formstærk trup. Holdet spiller godt sammen, og det forvirrede arabiske forsvar var ingen udfordring for russerne.

Det er svært at sige ud fra denne ene kamp, helt nøjagtigt hvor det russiske landshold står i sammenligning med VM-favoritter som Tyskland og Brasilien. Selvfølgelig har de slet ikke de samme store profiler som favoritterne, men Rusland ligner altså et hold som vil forsøge at nå langt i turneringen.

Del indlæg:

Kommentér indlæg