Brøndby blev kørt over i Belgien

Selv om Brøndby i store perioder viste gode takter, lykkedes det belgiske Genk at trække en overbevisende sejr på 5-2 i land.

Den første af to playoff-kampe mellem Brøndby og Genk faldt desværre ikke ud til vestegnens fordel. Det var ellers en kamp med store chancer i begge ender, men Brøndby formåede bare ikke at lukke ordentligt ned i forsvaret, og det udnyttede belgierne nærmest hver gang.

Der gik for mange mål ind hos Brøndby, som kunne have været undgået. Efter 37 minutter med klar belgisk dominans lykkedes det Mbwana Samata at bringe Genk på 1-O. Kort før pausen bliver Genk tildelt straffespark, og det udnytter Leandro Trossard til at forøge til 2-0.

Lær at tjene penge online hos Moneymarket.dk

Så ville mange nok tro at der var dårlig stemning i Brøndbys omklædningsrum, men det lader ikke til at have været tilfældet. Brøndby kommer ud med fornyet energi, og blot 2 minutter inde i 2. Halvleg reducerer Hjörtur Hermannsson til 2-1. Få minutter senere udligner Kamil Wilczek til 2-2. Nu er der for alvor kommet gang i Brøndby, og man fornemmer pludselig at de har en chance for at hive en sejr hjem.

Lykken varede desværre ikke længe, for Genk sætter nyt genpres og scorer efter 53. minutter til 3-2, og igen efter få minutter til 4-2. Det blev en regulær målfest som Leandro Trossard satte punktum for med en 5-2 scoring i kampens døende minutter.

Brøndby har altså et rimeligt dårligt udgangspunkt for returkampen, som finder sted torsdag d. 30/8. Her skal holdet fra vestegnen ud og vise tænder, hvis de skal undgå Brøxit.

Del indlæg:

​Magnus Cort: Fremtiden for dansk cykelsport ser lys ud

Efter en halvskuffende Tour med danske øjne nu er overstået, er det vigtigt at se fremad og fokusere på de positive tendenser som vi lige nu ser i dansk cykelsport. Sådan er også budskabet fra Magnus Cort, som mener at vi danskere har meget at se frem til i de kommende år.

jeg tror, vi går en tid i møde, der minder om 90’erne og begyndelsen af 00’erne

Sådan lyder de opmuntrende år fra Magnus Cort, med reference til de gode gamle Rolf Sørensen og Bjarne Riis-dage.

Del indlæg:

England sænker Belgien og sejler videre mod kvartfinalen

Det bliver England og Sverige som skal møde hinanden i en af de kommende kvartfinaler. Det står klart efter England i går vandt over Colombia, i en forlænget kamp som til sidst måtte afgøres på straffespark.

England kom ellers godt fra start da de fik tilkæmpet sig et straffespark efter 57 minutter. Harry Kane står for sparket og sætter England på sejrskurs. Den føring holdte England helt indtil 2.30 minutter inde i overtiden, hvor colombianske Yerry Mina i de sidste sekunder af kampen formår at fremtvinge en udligning. Den spænding kunne englænderne nok godt have klaret sig uden, men for os neutrale tilskuere var det vanvittigt underholdende.

Colombias målmand David Ospina stod for flere fantomredninger i løbet af kampen, og da vi når frem til straffesparkskonkurrencen var han heller ikke sådan lige til at komme forbi. Ospina får en hånd på Jordan Hendersons bold og sender Colombia tæt på en sejr. Da det bliver colombianske Mateus Uribes tur til at skyde, rammer han træværket og øger spændingen.

Skæbnen ligger nu i hænderne på Eric Dier. Han sender en flad og egentlig ret dårlig bold ned i venstre side af målet, David Ospina får en hånd på men kan ikke redde den. Bolden går i nettet og England er i kvartfinalen. De møder Sverige lørdag kl. 16 på Samara Arena.

Del indlæg:

From Russia with Nothing

Efter en lang og rigtig god indsats fra det danske hold, var marginalerne desværre ikke på vores side da kampen til sidst måtte afgøres i straffesparkskonkurrence. Selv om Kasper Schmeichel stod en drømmekamp, og havde hele 3 straffesparks redninger i løbet af kampen, så var det desværre ikke nok til at holde Kroatien fra at vinde på straffespark til syvende og sidst.

Vi må dog også erkende, at vi simpelthen ikke var gode nok til at afgøre kampen når chancerne opstod. Der var selvfølgelig Mathias “Zanka” Jørgensen som fik chancen efter bare 1 minut, og den fik han udnyttet fuldt ud. Det var heldigt og tilfældigt, men han sætter den ind, og det skal han have ros for.

Martin Braithwaite havde et par gode forsøg i anden halvleg som opstod lidt tilfældigt. Det er som om, han ikke rigtig formår at kommunikere med de andre spillere på banen. Eriksen var desværre så anonym i det meste af kampen, at man undrede sig over hvad han gik og foretog sig. Han havde en god afslutning på træværket, men ikke rigtig nogle skud indenfor rammen. Da vi når frem til straffesparkskonkurrencen, formår spillerne bare heller ikke at præstere når det gælder.

Eriksen lægger ud med at sparke - sikkert et bevidst valgt fra Hareides side. Et mål fra Eriksen ville give selvtilliden et nøk op blandt de andre spillere. Desværre brænder Eriksen sit første skud, hvilket giver den fuldstændig modsatte effekt på truppen. Kjær sætter den sikkert ind, men også Schöne brænder sin chance, og da det på afgørende skud er Martin Jørgensen som skal skyde, er han så rystende usikker, at han banker bolden direkte ind i målmanden. Danmark taber kampen, og må rejse hjem. From Russia with Nothing.

Det er stadig muligt at vinde gode penge på VM. Se her hvordan!

Som altid føles det utrolig bittert, når en kamp afgøres på den måde. Specielt når man har haft overtaget i store dele af kampen, og egentlig føler at man fortjente en sejr. Nuvel, sådan er fodbold altså skruet sammen. Det var ikke det bedste hold på banen som vandt kampen i går, men det var trods alt det hold som formåede at udnytte deres muligheder bedst.

Danmark kan rejse hjem med oprejst pande. Vi kæmpede bravt, og spillerne fortjener stor hyldest for deres indsats. Mange danskere er naturligt nok skuffede, men se nu om ikke i kan finde det i jer, at give vores spillere den respekt de fortjener. Lad os bruge denne skuffelse til at se frem ad, og håbe at en lidt mere moden trup kan skabe gode resultater ved EM om et par år.

Del indlæg:

Spaniens landstræner fyret - her er hans afløser

Spaniens landstræner Julen Lopetegui er blevet fyret med øjeblikkelig virkning. Det kom frem tidligere på dagen ved et pressemøde i den russiske by Krasnodar.

Julen Lopetegui og det spanske mandskab var ellers allerede rejst til Rusland for at deltage ved det forestående VM, men efter at det i går kom frem at Lopetegui skal være ny cheftræner i Real Madrid, så blev det spanske fodboldforbunds præsident Luis Rubiales angiveligt så rasende, at han valgte at fyre Lopetegui omgående.

Spanierne skal møde nabolandet Portugal i deres åbningskamp på fredag, og det må i den grad være et rystet spansk mandskab som nu står tilbage uden den træner som førte dem hele vejen til VM.

Nu er det imidlertid kommet frem at det spanske fodboldforbund allerede har udnævnt en ny træner. Det bliver forhenværende sportsdirektør i spansk fodboldforbund Fernando Hierro der indtræder som ny cheftræner. Hierro er desuden tidligere Real Madrid-spiller. Han skal nu forsøge at samle stumperne op, og føre spanierne til den sejr som de helt klart har sat snuden op efter ved Portugal-kampen.

Det bliver helt klart en spændende kamp at følge.

Skal du oddse ved VM? Få odds 50.00 på at Danmark kvalificerer sig fra gruppen!

Del indlæg: