• Hjem
 • Lasse Ekstrand Petersen

VM-slutrundens største samtaleemne

Få odds 12.0 på en sejr til England over Sverige!

Der var mange kritikere, da FIFA i marts besluttede, at Video Assistant Referee, også kaldet VAR, skulle være en del af VM-slutrunden i Rusland. Her en uge inde i slutrunden kan man begynde at drage de første konklusioner: Flere store kendelser er blevet dømt som følge af VAR, og dermed har der i nogle tilfælde været mere retfærdighed i kampene.

Det har Lasse Ekstrand, skribent på Sportblogger.dk, skrevet meget mere om hos Forza.dk - Læs hele artiklen her.

Del indlæg:

VM-optakt: Danmark - Frankrig

Op til VM i Rusland vil jeg kigge lidt nærmere på Danmarks kommende modstandere i gruppe C. Hvem er de, hvordan kom de til VM, og hvordan skal Danmark gribe dem an. I dag kigger jeg på storfavoritterne i gruppen, Frankrig

Den 26. juni spiller Danmark sin sidste kamp i gruppespillet. Kampen spilles i den russiske hovedstad, Moskva, og modstanderen hedder Frankrig. Her vil Danmark for første gang være undertippet. Og det er de i høj grad. Hos fire af de største bettingsites giver det gennemsnitlige odds således 5,5 igen på dansk sejr, mens en fransk sejr kun giver 1,68 gange pengene igen.

At Danmark er underdogs mod Frankrig er ikke en skam. Frankrig er nemlig en af de største favoritter til at vinde hele slutrunden. Og de individuelle kvaliteter hos franskmændene er bestemt heller ikke til at kimse ad. Truppen er nemlig spækket med stjernespillere – der er faktisk så mange store fodboldtalenter i Frankrig lige nu, at noget af det, man har talt mest om i forbindelse med udtagelsen af truppen, er, hvem der ikke kom med.

Af spillere, der ikke kom med, kan nævnes navne som Alexandre Lacazette (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United), Kingsley Coman (Bayern München), Aymeric Laporte (Manchester City) og Dimitri Payet (Marseille). Her er der udelukkende tale om spillere, der ville være profiler på et landshold som Danmarks. Fravalget af disse betyder dog, at der er plads til en lang række andre profiler. De største profiler kommer der en kort beskrivelse af her:

 • Antoine Griezmann: Den 27-årige Atletico Madrid-angriber har efterhånden etableret sig som en af de bedste forwards i verden. En utroligt komplet angriber, der kan det meste på en fodboldbane. I den seneste sæson scorede han 29 mål og lagde 15 assists i 49 kampe for Atletico.
 • Paul Pogba: Han har været en stor stjerne i lang tid, og var fra 2016 til 2017 den dyreste spiller i verden, da Manchester United købte ham tilbage fra Juventus. Han er nu blevet 25 år, og skal være det helt store bindeled på den franske midtbane. Den seneste sæson har dog været noget svingende, men Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, har stor tro på ham.
 • Kylian Mbappe: Mbappe er 19 år og allerede en af verdens bedste angribere. Denne sommer bliver han også verdens dyreste teenager, da PSG, efter et års lejeophold, har forpligtet sig til at købe ham til 180 mio. euro. I sin første sæson i PSG scorede han 21 mål og lavede 16 assists i 46 kampe.

Derudover har man store spillere som Raphael Varane (Real Madrid), Samuel Umtiti og Ousmane Dembele (Barcelona) samt N’Golo Kante og Olivier Giroud (Chelsea).

Griezmann

Griezmann var både topscorer og assistmager for Frankrig under kvalifikationen. Men han er bare én af dem, Danmark skal formå at stoppe for at få et godt resultat.

Vejen til VM

Kort efter skuffelsen over at tabe EM-finalen på hjemmebane, skulle Frankrigs landshold indlede VM-kvalifikationen. De var kommet i gruppe med Sverige, Holland, Bulgarien, Hviderusland og Luxembourg – en svær gruppe, men én, som de skulle vinde, hvis man ser på kvaliteten af trupperne.

Men kvalifikationen blev startet med en stor mavepuster. Ude mod miniputterne fra Hviderusland, formåede de franske stjerner ikke at score, og da hviderusserne heller ikke kunne få bolden i rusen, så endte det uafgjort 0-0. Men herefter kørte det på skinner for franskmændene i et godt stykke tid, da de vandt de næste fire kampe.

Men i juni 2017 tabte de ude mod Sverige, da Ola Toivonen scorede i overtiden til 2-1. Herefter sikrede de dog førstepladsen, og en tur til VM, ved at vinde tre og spille én uafgjort i de sidste fire kampe. Dog var den uafgjorte kamp endnu en pinlig affære. Frankrig spillede således uafgjort mod Luxembourg på hjemmebane. Et hold, som de ellers ikke havde formået at tabe point mod i over 100 år.

Sådan får Danmark noget ud af kampen

Hvis Danmark skal have point mod Frankrig, så er der en række ting, der skal lykkes. Først og fremmest skal Frankrig have en mindre offday. Dette er dog heller ikke helt utænkeligt, da de, som beskrevet i ovennævnte afsnit, havde flere dage, hvor de ikke spillede op til deres bedste i kvalifikationen. Faktisk har den franske landstræner, Didier Deschamps, ikke helt formået at få det bedste ud af sit ellers stjernebesatte hold. Frankrig var således det næstmindst scorende hold af alle 1’ere i kvalifikationen med kun 18 mål i 10 kampe – kun Island scorede færre (16 mål).

Derudover skal Danmark selvfølgelig spille en brandkamp. Og især det danske forsvar skal være klar på dagen, da Frankrigs offensive spillere alle kan afgøre en kamp. Men også Danmarks største stjerne, Christian Eriksen, skal spille op til sit bedste. Han skal vise, hvad det er, der gør, at han bliver sat i forbindelse med verdens bedste klubber. Uden ham har Danmark haft umådeligt svært ved at score mål – han stod i kvalifikationen for 8 mål og 4 assists plus de 3 mål, han lavede mod Irland i den afgørende playoffkamp.

Men kampen mod Frankrig er ikke en kamp, som Danmark absolut skal vinde. Slet ikke hvis de vinder de to første mod Peru og Australien, hvor de er favoritter. Hvis de formår at vinde de to første, så vil kampen mod franskmændene næsten være gratis. Men hvis de ikke vinder de to kampe, så skal der en ekstraordinær indsats til mod Frankrig, hvis de danske drenge skal videre.


Hvis du er interesseret i at læse flere nyheder som denne, så vis din støtte ved at dele artiklen på Facebook. Det sætter vi stor pris på.

Del indlæg:

VM-optakt: Danmark - Australien

Op til VM i Rusland vil jeg kigge lidt nærmere på Danmarks kommende modstandere i gruppe C. Hvem er de, hvordan kom de til VM, og hvordan skal Danmark gribe dem an. I dag kigger jeg på landet Down Under, Australien

Torsdag d. 21. juni går det danske landshold på banen til deres anden kamp ved VM-slutrunden. En kamp mod holdet fra den anden side af jorden, som af de fleste danskere og bettingsites ses som en overkommelig opgave. Danmark er nemlig kæmpe favoritter mod Australien, hvis officielle kælenavn er The Socceroos. En dansk sejr giver i snit kun 1,71 igen på 5 af de største bettingsites, mens Australien i snit giver 5,32.

Hos denne bookmaker kan du dog få odds 10.0 på en sejr til Danmark over Australien!

At Danmark er storfavoritter mod Australien, giver rigtig god mening. Det kan man eksempelvis se, hvis man tager et kig ned over det australske holdkort. De navne, hvor der måske ringer en klokke, er Aaron Mooy, Mile Jedinak, Mathew Ryan, Mathew Leckie og veteranen Tim Cahill. Dem får du herunder en kort beskrivelse af:

 • Aaron Mooy: 27-årig midtbanespiller fra Huddersfield. Fast mand på den australske midtbane, og måske den største profil, som holdet har i klubfodbold lige pt. I den forgangne sæson spillede han 36 kampe i Premier League med 4 mål og 3 assists til følge.
 • Mile Jedinak: Den 33-årige Aston Villa-spiller er holdets anfører, og bindeled på midtbanen under kvalifikationen. Derudover sparkede han i kvalifikationen både straffe og frispark, og derfor scorede han en del mål. Han var Australiens måske vigtigste spiller under kvalifikationen, men er i de to forberedelseskampe til VM d. 1. og d. 9. juni startet på bænken.
 • Mathew Ryan: Den 26-årige australske keeper skiftede før den forgangne sæson til oprykkerne fra Brighton i Premier League fra Valencia (var i 16-17 sæsonen udlejet til belgiske Genk). Han har dog haft stor succes i sin første sæson, hvor han har fået fuld tid i samtlige 38 kampe, og hvor klubben på imponerende vis formåede at holde sig i Englands bedste række.
 • Mathew Leckie: 27-årig kantspiller, som spiller i den tyske hovedstadsklub, Hertha BSC. Har i den forgangne sæson scoret 5 mål og lavet 1 assist i Bundesligaen. Scorede bl.a. to mål i 4-0 sejren over Tjekkiet d. 1. juni. Tim Cahill: Den offensive midtbanespiller er det mest velkendte navn i den australske trup. Han er dog efterhånden blevet 38 år, og er derfor ikke den første mand på holdkortet længere. Men med 50 mål er han landsholdets mest scorende spiller nogensinde, og kan derfor godt være en farlig joker for the Socceroos.
Australien Sejr

Australien har vundet deres to generalprøver op til VM med henholdsvis 4-0 over Tjekkiet og 2-1 over Ungarn.

Lang kvalifikationsturnering med store udfordringer

Australien spiller ikke længere i Australien og Oceaniens VM-kvalifikation. De spiller i stedet i den asiatiske. Det har betydet, at det er blevet sværere for dem at komme succesfuldt igennem kvalifikationen. Den asiatiske kvalifikation til VM er, grundet de mange lande, meget lang og snørklet. Det har betydet, at Australien er kommet til VM ved først at blive nr. 1 i anden rundes gruppespil for derefter kun at blive nr. 3 i tredje rundes gruppespil – efter Japan og Saudi Arabien.

Læs også: VM-optakt: Danmark - Frankrig

Derfor skulle Australien i fjerde runde spille playoffkamp mod Syrien, som var blevet nr. 3 i den anden pulje. The Socceroos vandt sammenlagt 3-2 efter forlænget spilletid og en overtidsscoring af Tim Cahill i kamp 2. Sejren kvalificerede dem til den afgørende playoffkamp mod Honduras, som blev nr. 4 i det sidste gruppespil i den Nord- og Mellemamerikanske kvalifikation. Den første kamp i Honduras endte 0-0. Fem dage senere skulle der spilles returkamp i Sydney. Her steppede anfører Mile Jedinak op og scorede hattrick, i en kamp som endte 3-1 til australierne – og dermed var Australien slutrundeklar.

Sådan vinder Danmark over Australien

Kort efter kvalifikationen skete der noget, som ingen havde forudset. Træneren gennem fire år, Ange Postecoglou, stoppede med øjeblikkelig virkning. Derfor skulle det australske fodboldforbund, FFA, handle hurtigt, så holdet ikke pludselig stod uden træner kort før VM. Det betød, at de hentede Bert van Marwijk ind som midlertidig træner. Og han har dermed været deres træner i fire kampe for Australien, når de møder Frankrig i deres første VM-kamp lørdag d. 16 juni. Efter VM får de så en ny træner i australieren, Graham Arnold. Dette giver alt andet lige danskerne en stor fordel i kampen mod the Socceroos. Kontinuitet har nemlig, i modsætning til australierne, været kendetegnende for det danske landshold, siden Åge Hareide kom til i december 2015.

Dog skal danskerne ikke undervurdere Australien. Godt nok er de et langt bedre hold, med både bedre individualister og et bedre sammenspillet hold, men det betyder ikke, at de kan gå henover australierne, hvis de ikke spiller op til deres bedste. Det er trods alt stadig et VM, og det giver alle hold noget ekstra.

Spil på VM og få gratis freebets til Danmarks kampe!

Men når det er sagt, så skal danskerne kunne slå Australien. Deres hold er langt dårligere end Danmarks, og de har kun spillet under deres nuværende træner i fire kampe. Derfor har de ikke haft de bedste forudsætninger før VM, hvilket man må sige, at Danmark har haft.

Hvordan vurderer du, Danmarks chancer mod Australien? Giv os din vurdering i kommentarfeltet nedenunder!

Del indlæg:

VM-optakt: Peru

Op til VM i Rusland vil jeg kigge lidt nærmere på Danmarks kommende modstandere i gruppe C. Hvem er de, hvordan kom de til VM, og hvordan skal Danmark gribe dem an. I dag kigger jeg på Peru fra Sydamerika

Når Danmarks herrelandshold går på banen til deres første kamp d. 16. juni, så er det for at krydse klinger med sydamerikanerne fra Peru. Ifølge flere eksperter og bettingfirmaer er Danmark favoritter, men det er ikke ensbetydende med, at Peru ikke kan volde de danske drenge problemer. De har nemlig tidligere formået at drille nogle af de store fodboldnationer. Det så man bl.a., da de hev en uafgjort hjem i begge kampe mod Argentina i løbet af VM-kvalifikationen.

Se hele sendeplanen for VM 2018 lige her!

Kampene mod Argentina taler dermed deres tydelige sprog. Man skal ikke undervurdere Perus klasse. Når det er sagt, så vil det være en kamp, som Danmark skal kunne vinde. Det kan man eksempelvis se på de største stjerner hos Peru. For mens danskernes største stjerner hedder Eriksen, Schmeichel og Kjær, så hedder de største stjerner i Peru således:

 • Paolo Guerrero. 34-årig målræv som med 33 mål er den mest scorende spiller for det peruvianske landshold nogensinde. Han har netop fået forkortet sin dopingdom, og han må derfor deltage i slutrunden.
 • Jefferson Farfan. Lynhurtig kantspiller, som havde sin storhedstid i Schalke 04. Nu er han Lokomotiv Moskva-spiller og er efterhånden blevet 33 år gammel.
 • Edison Flores. AaB-10’eren har ikke været et stort aktiv for nordjyderne siden sin ankomst for snart to år siden, men for Peru er det noget helt andet. For dem er han en stor profil.

 Det er altså ikke spillere, som giver stor genklang i fodboldverdenen. Men Peru bliver ikke båret frem af enkelte stjerner. For dem er det holdet, som er den største stjerne. Efter kampen mod Saudi Arabien i går, har de ikke tabt i deres seneste 14 kampe, og bliver derfor betragtet som det bedste peruvianske hold nogensinde.

Guerrero

Perus største stjerne, Paolo Guerrero, er klar til kampen mod Danmark. Han var ellers udelukket på grundet en lang dopingdom, men sagen er blevet midlertidigt suspenderet af den schweiziske højesteret.

En lang og knoldet vej til VM

Perus vej mod VM var langt fra uden udfordringer. Efter 6 kampe i den sydamerikanske kvalifikationsturnering stod de således kun med 4 points. Men så kom Copa América i 2016. Her fik peruvianerne tanket selvtillid med to sejre og en uafgjort i gruppen – heraf var den ene sejr over mægtige Brasilien.

Propfyldt med selvtillid gik de i efteråret 2016 ind til en kamp ude mod Bolivia, som de tabte 2-0. Men Bolivia havde brugt en ulovlig spiller, og dermed fik Peru tildelt 3 points. Dén skrivebordssejr blev det endegyldige vendepunkt. De resterende 11 kampe endte således med en score, som hed: 5 sejre, 4 uafgjorte og 2 nederlag.

Læs også: Danmarks VM-trup er nu endeligt udtaget: Bendtner skal ikke med til VM!

 Men spændingen varede dog til det allersidste. Før 18. og sidste runde stod de sidste to ganges vinder af Copa América, Chile, med lidt bedre muligheder for at snuppe playoff-pladsen, som ville kunne give adgang til VM. De var foran med ét point ned til netop Peru, men skulle møde Brasilien på udebane. Brasilien havde dog allerede for længst sikret sig førstepladsen, og havde dermed ikke andet end æren at spille for. Samtidig skulle Peru spille for sin chance mod Colombia på hjemmebane.

Chile tabte kampen mod Brasilien 3-0, og da Peru spillede 1-1, gik de videre med en minimalt bedre målscore. Godt en måned efter skulle Peru spille første af to playoffkampe mod New Zealand, som havde spillet sig til kampen via Australien og Oceanien’s kvalifikation. Det samlede resultat over to kampe blev 2-0 til Peru, og de var derfor klar til deres første VM siden 1982.

Sådan vinder Danmark over Peru

Det danske landshold er som sagt store favoritter mod sydamerikanerne. Men Peru er sandsynligvis dem, danskerne skal kæmpe med om andenpladsen, og man må derfor ikke undervurdere dem. De har et meget stærkt hold, som har lavet gode resultater mod langt større fodboldnationer end Danmark – bl.a. førnævnte Argentina og Colombia.

Men der er en grund til, at Danmark er favoritter til at vinde kampen. De fleste af Danmarks spillere spiller på et højere niveau til daglig, end de peruvianske spillere gør, og de har derfor større kvalitet på størstedelen af positionerne. Efter Åge Hareide er kommet til som træner, er sammenholdet blevet styrket, og samtidig har Christian Eriksen fundet bedre ind i landsholdets spil. Danmark har således ikke tabt i deres seneste 14 kampe. Men det vil kræve at de præsterer deres absolut bedste, hvis de skal vinde kampen d. 16. juni.

Hvad tænker du om Danmarks VM-modstander, Peru? Giv din mening til kende ved at skrive en kommentar herunder!

Del indlæg:

Iniesta – En legende takker af

Den offentlige hemmelighed er blevet officiel. FC Barcelona-anfører, Andrés Iniesta, takker efter denne sæson af i klubben efter mere end 20 år. Hvor han fortsætter karrieren er fortsat uvist

Når Barcelona spiller sin sidste kamp i sæsonen 20. maj på hjemmebane mod Real Sociedad, sætter Andrés Iniesta punktum for en glorværdig karriere i den catalanske storklub. 

Midtbanegeneralen er blevet 33 år, og det er begyndt at kunne mærkes, forklarede en tårevædet Iniesta på pressemødet, som han holdt i fredags. Han vælger at stoppe i klubben, mens han stadig er på toppen. Du kan læse flere udtalelser fra Iniestas pressemøde her

Dermed følger han i samme fodspor som sin tidligere midtbanemakker, Xavi Hernández, som efter 2014-15-sæsonen valgte at stoppe i Barça og trappe ned i den qatarske liga. Men selvom Iniesta endnu ikke har fortalt, hvor han skal spille sin fodbold fremover, så ser det dog ikke ud til, at det bliver den samme vej, som Xavi valgte. Alt peger nemlig mod, at han fortsætter i Kina, hvor han vil blive én af de bedst betalte fodboldspillere i verden.

At Iniesta stopper i Barcelona betyder ikke kun, at de mister en stor fodboldspiller. De mister nemlig også en enorm personlighed, som har været med til at repræsentere de værdier, som klubben værner så meget om. 

Ydmyghed, respekt og dedikation er alle grundværdier, som Iniesta i stor stil har udvist. Dét, sammen med det afgørende mål i VM-finalen 2010, har betydet, at han har fået stående ovationer af modstanderholdets fans på utallige stadions i Spanien. Dét er noget af et særsyn i fodboldverdenen.


Iniesta5

Lørdag d. 21. april kunne Iniesta løfte sit 31. trofæ for Barça, da de vandt Copa del Rey. Og d. 20 maj får han overrakt sit sidste trofæ for klubben - i går sikrede catalanerne sig således sit 25. mesterskab.

Den bedste, der aldrig vandt en Ballon d’Or

Den lille spanier bliver – af mange eksperter og både nuværende og tidligere fodboldspillere – betragtet som en af de bedste fodboldspillere nogensinde. Men han har aldrig vundet den helt store, individuelle pris, Ballon d’Or.

Tættest på kom han i 2010, hvor han blev nr. 2 efter holdkammeraten, Lionel Messi. Den andenplads er der mange, der gerne havde set, var blevet forvekslet til en sejr. En af dem er Real Madrid-anfører og mangeårige holdkammerat på landsholdet, Sergio Ramos. Han udtalte efter Real Madrids sejr over Bayern München i sidste uge, at: ”Hvis Iniesta havde heddet ’Andresinho’, så havde han vundet to Ballon d’Ors.” Dén udtalelse er et eksempel på, hvor højt rangeret, Iniesta er i andres spilleres bevidsthed.

At Iniesta har en enorm stjernestatus hos mange fodboldeksperter bliver yderligere understreget af, at Pascal Ferré, redaktør for France Football, som uddeler Ballon d’Or, for nyligt skrev en officiel undskyldning til Iniesta, for at de ikke har kåret ham som vinder. Dét kan du læse mere om her.

Iniesta har haft kæmpe succes for både FC Barcelona og det spanske landshold, og han er bredt anerkendt som én af de allerbedste fodboldspillere i Spanien nogensinde. Han afgjorde VM-finalen i 2010 for dem, og han hjalp dem til sejr ved EM-slutrunden i 2012. 

Han har gjort exceptionelt meget for Spansk fodbold, og har været med til at definere den spillestil, som både Spanien og Barça praktiserer nu og i fremtiden. Det bliver umådelig svært for både land og klub at finde en erstatning for ham – på og udenfor banen. Iniesta er en fodboldlegende, én af de bedste, der har været. 

Karrieren som fodboldspiller på topplan om kort tid slut, men minderne vil vare for evigt. Andrés – tak for alt!


Hvis du kunne lide artiklen, så vis din støtte ved at dele den på de sociale medier. Det sætter vi stor pris på

Del indlæg: