Andrew Hjulsager: Fra fremadstormende stjerne til fast bænkevarmer

For lidt over et år siden var Andrew Hjulsager en af Superligaens bedste fodboldspillere. Men et skifte til spanske Celta Vigo har vendt op og ned på fodboldtilværelsen

I efteråret 2016 spillede Andrew Hjulsager sin bedste halvsæson nogensinde for Brøndby i den bedste danske fodboldrække. Brøndby havde fået en ny træner i tyskeren, Alexander Zorniger, og det nød Hjulsager rigtig godt af. Den nye form for fodbold, som den tyske træner var i gang med at implementere på holdet, passede således den unge midtbanespiller utroligt godt.

I sommeren 2017 havde ”Julle”, som var hans kælenavn blandt holdkammeraterne, imidlertid kontraktudløb, og der var ikke meget, der pegede mod en ny kontrakt. Så da transfervinduet i januar kom til, og La Liga-klubben, Celta Vigo fra det vestlige Spanien bød sig til med en lukrativ kontrakt, kunne han ikke sige nej.

Der var mange meninger omkring skiftet, og flere ytrede, at de syntes, at det ville være for stort et skridt for en ung mand, der groft sagt kun havde spillet fast i en halv sæson i den danske Superliga. Som det er gået indtil nu, så har kritikerne haft ret.

Mindre og mindre spilletid

Tiden i det spanske startede sådan set fint. Han fik flere kampe, selvom det var tydeligt, at han skulle bruge en indkøringsfase på holdet. Men hvem har ikke brug for det, når man flytter til en ny kultur, et nyt sprog og en ny fodboldliga på et langt højere niveau, end man har været vant til.

Den første tid i Spanien skulle dog vise sig at være der, hvor han fik mest spilletid. I efteråret i 2017-2018 sæsonen fik han kun to kampe i La Liga og i alt 12 minutter på banen. I Copa del Rey fik han dog to hele kampe, indtil holdet røg ud af turneringen mod FC Barcelona.

Det førte til at Andrew Hjulsager, et år efter at have skiftet Danmark ud med Spanien, fik en lejeaftale på plads med Granada fra den næstbedste række, La Liga 123. Her har han, siden sin debut d. 3. februar, fået fem indhop og i alt 86 minutters spilletid. Situationen for ”Julle” er dermed ikke forbedret synderligt i forhold til det første år i Celta Vigo.

Ikke dømt ude endnu

Men selvom tiden i Spanien indtil nu ikke har været den nemmeste for den unge dansker, så betyder det ikke nødvendigvis, at han har fejlet definitivt. Han kan nemlig stadig nå at vende situationen.

Han har tidligere oplevet at sidde meget på bænken. Det skete også i Brøndby før Alexander Zorniger kom til. Og dét kan hjælpe ham med at komme på rette køl igen. Man siger altid, at tingene kan gå hurtigt i fodbold, og hvis han pludselig rammer niveauet i Granada, så kan han være på vej tilbage mod stjernestatus. Indtil videre har det dog set umådeligt svært ud.

Del indlæg:

Kommentér indlæg