Iniesta – En legende takker af

Den offentlige hemmelighed er blevet officiel. FC Barcelona-anfører, Andrés Iniesta, takker efter denne sæson af i klubben efter mere end 20 år. Hvor han fortsætter karrieren er fortsat uvist

Når Barcelona spiller sin sidste kamp i sæsonen 20. maj på hjemmebane mod Real Sociedad, sætter Andrés Iniesta punktum for en glorværdig karriere i den catalanske storklub. 

Midtbanegeneralen er blevet 33 år, og det er begyndt at kunne mærkes, forklarede en tårevædet Iniesta på pressemødet, som han holdt i fredags. Han vælger at stoppe i klubben, mens han stadig er på toppen. Du kan læse flere udtalelser fra Iniestas pressemøde her

Dermed følger han i samme fodspor som sin tidligere midtbanemakker, Xavi Hernández, som efter 2014-15-sæsonen valgte at stoppe i Barça og trappe ned i den qatarske liga. Men selvom Iniesta endnu ikke har fortalt, hvor han skal spille sin fodbold fremover, så ser det dog ikke ud til, at det bliver den samme vej, som Xavi valgte. Alt peger nemlig mod, at han fortsætter i Kina, hvor han vil blive én af de bedst betalte fodboldspillere i verden.

At Iniesta stopper i Barcelona betyder ikke kun, at de mister en stor fodboldspiller. De mister nemlig også en enorm personlighed, som har været med til at repræsentere de værdier, som klubben værner så meget om. 

Ydmyghed, respekt og dedikation er alle grundværdier, som Iniesta i stor stil har udvist. Dét, sammen med det afgørende mål i VM-finalen 2010, har betydet, at han har fået stående ovationer af modstanderholdets fans på utallige stadions i Spanien. Dét er noget af et særsyn i fodboldverdenen.


Iniesta5

Lørdag d. 21. april kunne Iniesta løfte sit 31. trofæ for Barça, da de vandt Copa del Rey. Og d. 20 maj får han overrakt sit sidste trofæ for klubben - i går sikrede catalanerne sig således sit 25. mesterskab.

Den bedste, der aldrig vandt en Ballon d’Or

Den lille spanier bliver – af mange eksperter og både nuværende og tidligere fodboldspillere – betragtet som en af de bedste fodboldspillere nogensinde. Men han har aldrig vundet den helt store, individuelle pris, Ballon d’Or.

Tættest på kom han i 2010, hvor han blev nr. 2 efter holdkammeraten, Lionel Messi. Den andenplads er der mange, der gerne havde set, var blevet forvekslet til en sejr. En af dem er Real Madrid-anfører og mangeårige holdkammerat på landsholdet, Sergio Ramos. Han udtalte efter Real Madrids sejr over Bayern München i sidste uge, at: ”Hvis Iniesta havde heddet ’Andresinho’, så havde han vundet to Ballon d’Ors.” Dén udtalelse er et eksempel på, hvor højt rangeret, Iniesta er i andres spilleres bevidsthed.

At Iniesta har en enorm stjernestatus hos mange fodboldeksperter bliver yderligere understreget af, at Pascal Ferré, redaktør for France Football, som uddeler Ballon d’Or, for nyligt skrev en officiel undskyldning til Iniesta, for at de ikke har kåret ham som vinder. Dét kan du læse mere om her.

Iniesta har haft kæmpe succes for både FC Barcelona og det spanske landshold, og han er bredt anerkendt som én af de allerbedste fodboldspillere i Spanien nogensinde. Han afgjorde VM-finalen i 2010 for dem, og han hjalp dem til sejr ved EM-slutrunden i 2012. 

Han har gjort exceptionelt meget for Spansk fodbold, og har været med til at definere den spillestil, som både Spanien og Barça praktiserer nu og i fremtiden. Det bliver umådelig svært for både land og klub at finde en erstatning for ham – på og udenfor banen. Iniesta er en fodboldlegende, én af de bedste, der har været. 

Karrieren som fodboldspiller på topplan om kort tid slut, men minderne vil vare for evigt. Andrés – tak for alt!


Hvis du kunne lide artiklen, så vis din støtte ved at dele den på de sociale medier. Det sætter vi stor pris på

Del indlæg:

Kommentér indlæg