VM-optakt: Peru

Op til VM i Rusland vil jeg kigge lidt nærmere på Danmarks kommende modstandere i gruppe C. Hvem er de, hvordan kom de til VM, og hvordan skal Danmark gribe dem an. I dag kigger jeg på Peru fra Sydamerika

Når Danmarks herrelandshold går på banen til deres første kamp d. 16. juni, så er det for at krydse klinger med sydamerikanerne fra Peru. Ifølge flere eksperter og bettingfirmaer er Danmark favoritter, men det er ikke ensbetydende med, at Peru ikke kan volde de danske drenge problemer. De har nemlig tidligere formået at drille nogle af de store fodboldnationer. Det så man bl.a., da de hev en uafgjort hjem i begge kampe mod Argentina i løbet af VM-kvalifikationen.

Se hele sendeplanen for VM 2018 lige her!

Kampene mod Argentina taler dermed deres tydelige sprog. Man skal ikke undervurdere Perus klasse. Når det er sagt, så vil det være en kamp, som Danmark skal kunne vinde. Det kan man eksempelvis se på de største stjerner hos Peru. For mens danskernes største stjerner hedder Eriksen, Schmeichel og Kjær, så hedder de største stjerner i Peru således:

  • Paolo Guerrero. 34-årig målræv som med 33 mål er den mest scorende spiller for det peruvianske landshold nogensinde. Han har netop fået forkortet sin dopingdom, og han må derfor deltage i slutrunden.
  • Jefferson Farfan. Lynhurtig kantspiller, som havde sin storhedstid i Schalke 04. Nu er han Lokomotiv Moskva-spiller og er efterhånden blevet 33 år gammel.
  • Edison Flores. AaB-10’eren har ikke været et stort aktiv for nordjyderne siden sin ankomst for snart to år siden, men for Peru er det noget helt andet. For dem er han en stor profil.

 Det er altså ikke spillere, som giver stor genklang i fodboldverdenen. Men Peru bliver ikke båret frem af enkelte stjerner. For dem er det holdet, som er den største stjerne. Efter kampen mod Saudi Arabien i går, har de ikke tabt i deres seneste 14 kampe, og bliver derfor betragtet som det bedste peruvianske hold nogensinde.

Guerrero

Perus største stjerne, Paolo Guerrero, er klar til kampen mod Danmark. Han var ellers udelukket på grundet en lang dopingdom, men sagen er blevet midlertidigt suspenderet af den schweiziske højesteret.

En lang og knoldet vej til VM

Perus vej mod VM var langt fra uden udfordringer. Efter 6 kampe i den sydamerikanske kvalifikationsturnering stod de således kun med 4 points. Men så kom Copa América i 2016. Her fik peruvianerne tanket selvtillid med to sejre og en uafgjort i gruppen – heraf var den ene sejr over mægtige Brasilien.

Propfyldt med selvtillid gik de i efteråret 2016 ind til en kamp ude mod Bolivia, som de tabte 2-0. Men Bolivia havde brugt en ulovlig spiller, og dermed fik Peru tildelt 3 points. Dén skrivebordssejr blev det endegyldige vendepunkt. De resterende 11 kampe endte således med en score, som hed: 5 sejre, 4 uafgjorte og 2 nederlag.

Læs også: Danmarks VM-trup er nu endeligt udtaget: Bendtner skal ikke med til VM!

 Men spændingen varede dog til det allersidste. Før 18. og sidste runde stod de sidste to ganges vinder af Copa América, Chile, med lidt bedre muligheder for at snuppe playoff-pladsen, som ville kunne give adgang til VM. De var foran med ét point ned til netop Peru, men skulle møde Brasilien på udebane. Brasilien havde dog allerede for længst sikret sig førstepladsen, og havde dermed ikke andet end æren at spille for. Samtidig skulle Peru spille for sin chance mod Colombia på hjemmebane.

Chile tabte kampen mod Brasilien 3-0, og da Peru spillede 1-1, gik de videre med en minimalt bedre målscore. Godt en måned efter skulle Peru spille første af to playoffkampe mod New Zealand, som havde spillet sig til kampen via Australien og Oceanien’s kvalifikation. Det samlede resultat over to kampe blev 2-0 til Peru, og de var derfor klar til deres første VM siden 1982.

Sådan vinder Danmark over Peru

Det danske landshold er som sagt store favoritter mod sydamerikanerne. Men Peru er sandsynligvis dem, danskerne skal kæmpe med om andenpladsen, og man må derfor ikke undervurdere dem. De har et meget stærkt hold, som har lavet gode resultater mod langt større fodboldnationer end Danmark – bl.a. førnævnte Argentina og Colombia.

Men der er en grund til, at Danmark er favoritter til at vinde kampen. De fleste af Danmarks spillere spiller på et højere niveau til daglig, end de peruvianske spillere gør, og de har derfor større kvalitet på størstedelen af positionerne. Efter Åge Hareide er kommet til som træner, er sammenholdet blevet styrket, og samtidig har Christian Eriksen fundet bedre ind i landsholdets spil. Danmark har således ikke tabt i deres seneste 14 kampe. Men det vil kræve at de præsterer deres absolut bedste, hvis de skal vinde kampen d. 16. juni.

Hvad tænker du om Danmarks VM-modstander, Peru? Giv din mening til kende ved at skrive en kommentar herunder!

Del indlæg:

Kommentér indlæg