Åge Hariede stopper som landstræner - Hjulmand er afløseren

Kasper Hjulmand bliver ny dansk landstræner efter EM i 2020, hvor Åge Hareide stopper som dansk landstræner.

Onsdag omkring middagstid blev en chokbølge sendt gennem dansk fodbold. Mediet BT meddelte, at landstræner Åge Hareide ville blive erstattet som landstræner i 2020 ved kontraktudløb. Afløseren var allerede klar i kulissen i form af Kasper Hjulmand, og Hareide skulle allerede være informeret, skrev mediet.

"B.T.s kilder fortæller, at Åge Hareide på et møde tirsdag blev informeret om, at hans kontrakt ikke forlænges, når den udløber efter EM 2020.", lyder det i artiklen.

TV 2 fulgte op med en historie om, at Åge Hareide ikke selv ønskede at forlænge sin aftale efter udløb i 2020, det er dog ikke bekræftet endnu.

Generelt var der er en rød tråd i hele historien om landstrænerpuslespillet, da DBU kl. 13 indkaldte til pressemøde vedrørende en præsentation af den sportslige ledelse for landsholdet fra sommeren 2020.

Og historien var ikke bare en and, for kl. 13 startede DBU´s pressemøde, hvor fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, stod klar. Her blev det meddelt, at det bliver Kasper Hjulmand, der tager over for Hariede efter EM i 2020, og han har fået en kontrakt frem til og med EM i 2024 i Tyskland.

I 2020 stopper Åge Hareide derfor som dansk landstræner, og også assistenttræner Jon Dahl Tomasson stopper her, da Hjulmand får Morten Wieghorst som sin assistenttræner.

Kasper Hjulmand ser uden tvivl også frem til at stå i spidsen for hele nationens fodboldmandskab.

"At blive landstræner for Herrelandsholdet er en kæmpe ære og opgave, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for holdet fra august 2020 og fremefter. Jeg er imponeret over holdets styrke og blanding af talenter og rutinerede spillere", forklarer han til DBU´s hjemmeside.

Kasper Hjulmand har senest været rygtet til både Brøndby IF og belgiske Anderlecht, men nu har 47-årige Hjulmand altså fået fremtiden på plads. Nyheden om en ny landstræner kommer som lidt af et chok, da Åge Hareide har haft en succesrig periode som mand i spidsen for det danske landshold. Senest skaffede han Danmark til VM-slutrunden i Rusland, og han har også et arbejde, der skal gøres færdig, da Danmark er midt i EM-kvalifikationen til EM i 2020, hvor fire kampe spilles på dansk grund.

Skulle Danmark kvalificere sig til slutrunden, bliver det altså også Åge Hareide, der står i spidsen for de danske drenge, da hans aftale først udløber efter slutrunden, hvorefter Kasper Hjulmand tager over med Morten Wieghorst som assistenttræner.

Der er ikke kommet nogen udmelding fra Åge Hareide eller Jon Dahl Tomasson endnu...

Del indlæg:

Klavs Bruun Jørgensen har udtaget sin endelige EM-trup: Fire debutanter er med

Klavs Bruun Jørgensen har nu sat navn på de sidste to spillere, der fuldender kvindelandstrænerens EM-trup. I truppen er hele fire slutrundedebutanter.

EM i kvindehåndbold er lige om hjørnet. Den 30. november tager det danske kvindelandshold hul på EM i Frankrig, når Klavs Bruun Jørgensens mandskab møder vores svenske naboer i den første gruppekamp.

I sidste uge satte landstræneren navn på 14 ud af de 16 spillere, som skulle med til Frankrig. I dag, onsdag, har Klavs Bruun så sat navne på de sidste to spillere, der skal med til EM. Og det bliver altså en debutant, der har fået en af de to pladser.

Den 19-årige højrefløj Mathilde Hylleberg fra TTH Holstebro er nemlig udtaget til slutrunden, selvom hun endnu ikke har en A-landskamp på cv´et, derfor kom udtagelsen også en smule bag på højrefløjen.

- Det havde jeg overhovedet ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, så det ville jo bare være sindssygt fedt og mega lærerigt, fortæller hun til TV 2 SPORT

Playmakeren Lotte Grigel blev der også plads til i Klavs Bruun Jørgensens EM-trup, og playmakeren fuldender den 16-mandstrup, der rejser til Frankrig senere på måneden for at forsvare de danske faner.

Truppen ser således ud:

Målvogtere: Sandra Toft (Team Esbjerg), Althea Reinhardt (Odense)

Stregspillere: Stine Bodholt (Viborg HK), Kathrine Heindahl (Odense), Sarah Iversen (Herning-Ikast)

Venstre fløje: Fie Woller (Bietigheim), Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster)

Venstre backs: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Viborg).

Playmakere: Mie Højlund (Odense), Nadia Offendal (Odense), Lotte Grigel (Debrecen)

Højre backs: Mette Tranborg (Odense), Anne Cecilie la Cour (København Håndbold)

Højre fløje: Trine Østergaard (Odense), Mathilde Hylleberg (TTH Holstebro)

Klavs Bruun har dog mulighed for at skifte ud i sin EM-trup under slutrunden, og derfor er der stadig håb for den skadede landsholdsanfører Stine Jørgensen. En spiller, der heller ikke er med i den endelige trup er Line Haugsted, som også har været skadet, men hun er altså i bruttotruppen, så hun kan også komme i spil.

De fire slutrunde debutanter i landsholdstruppen er Nadia Offendal, Lærke Nolsøe, Mie Højlund og Mathilde Hylleberg.

Landsholdet samles den 19. november, hvor holdet skal træne frem mod træningstuneringen Møbelringen Cup, hvor Danmark møder Frankrig, Norge og Ungarn inden det går løs i Frankrig den 30. november.

Del indlæg:

Mangeårig Skjern-træner stopper efter denne sæson

Skjern Håndbolds cheftræner Ole Nørgaard har valgt at denne sæson bliver den sidste som træner. I sin tid i Skjern har Nørgaard vundet 9 medaljer - og sidste år førte han holdet frem til DM-guld.

Efter syv sæsoner i spidsen for Skjern Håndbold stopper Skjern-træner Ole Nørgaard i klubben efter denne sæson. Og man må i den grad sige, at Nørgaard har været en succes i Vestjylland, hvor han siden 2012 har ført klubben frem til 9 medaljer.

Ole Nørgaards stop som Skjern-træner bliver også et stop til trænergerningen, og Ole Nørgaard har nydt de mange år i Skjern og generelt i dansk håndbold.

- Efter syv sæsoner har jeg besluttet mig for, at indeværende sæson skal være endestationen for mig – både i Skjern Håndbold og for min trænerkarriere. Jeg har nydt det hele, men især de mange passionerede mennesker i og omkring Skjern Håndbold vil jeg altid huske med glæde – ingen nævnt – ingen glemt, fortæller han til klubbens hjemmeside.

Ole Nørgaardførte i sidste sæson Skjern Håndbold frem til det første DM-guld siden 1999, og samtidigt leverede holdet præstationer udover det sædvandlige i Champions League, hvor holdet kom helt til kvartfinalen.

Det er derfor en stor trænerpersonlighed, som takker af i dansk håndbold, hvilket bestyrelsesformand i Skjern Håndbold, Carsten Thygesen, også fortæller i pressemeddelsen.

- Med Ole Nørgaard i spidsen har vi skabt unikke præstationer i ind- og udland, været i ni finaler og rykket os op som en fast bestanddel i toppen af dansk herrehåndbold. Ole Nørgaards resultater i Skjern Håndbold taler sit helt eget sprog.

- Men rejsen er langt fra slut endnu, og vi drømmer om at sætte et fyldestgørende og fortjent punktum på Nørgaards trænerkarriere med endnu en DM-medalje, fortæller Carsten Thygesen.

I sin tid i Skjern har Ole Nørgaard vundet DM-guld en enkelt gang, vundet to pokaltitler og en enkelt Super Cup.

Hvem der skal erstatte Ole Nørgaard i Skjern Håndbold er endnu uvist.


Del indlæg:

Medie: KIF Kolding begæret konkurs

Håndboldklubben KIF Kolding kan meget vel være fortid i dansk tophåndbold, da klubben ifølge flere medier er blevet begæret konkurs af fire tidligere spillere.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger, så blev håndboldklubben KIF Kolding fredag begæret konkurs af tidligere spillere. KIF Kolding er den mest vindende håndboldklub i Danmark, men de sidste par år er det gået meget ned ad bakke for klubben, som i 2012 blev til KIF Kolding København, mens navnet blev lavet om endnu en gang til denne sæson, til KIF Kolding igen.

Men København eller ej, så er klubben i kæmpe økonomiske problemer, og det har altså nu efter TV2 SPORTs oplysninger ført til at tidligere spillere gennem Håndboldspillerforeningen fredag har begæret klubben konkurs. Ifølge mediets oplysninger, så handler det om 1-1,5 mio. kroner, som klubben ikke har betalt til tidligere spillere.

Hos KIF ser man det dog ikke som en begæring af konkurs - i hvert fald ikke endnu, og man forsøger mest af alt at dæmpe urolighederne en smule.

- Man kan ikke bare begære en virksomhed konkurs. Nu ligger sagen i Fogedretten, og så tager vi den derfra. Så prøver vi at se, om vi kan få honoreret vores meget vellidte og velansete tidligere kolleger. Det er det, der ligger os på sinde. Så vi tager den fra retslig gang herfra, og det er det, vi må forholde os til., fortæller bestyrelsesformand Brian Stein til TV2 SPORT.

Det er ikke første gang, at vi ser et dansk hold i kæmpe økonomiske problemer, da HC Midtjylland i sidste sæson led en ond skæbne, da klubben også blev begæret konkurs. Det sidste kapitel i sagen om KIF Kolding er næppe skrevet...

Opdateres...

Del indlæg:

Spillerne er på plads - nu skal der leveres, OB

Transfervinduet i Superligaen lukkede fredag kl. 00.00, og derfor kender vi nu de 14 trupper, der skal underholde os uge efter uge de næste mange måneder. Vi sætter i denne artikel fokus på OB´s ageren i det nu netop overstået transfervinduet.

Fynboerne har fået en forfærdelig sæsonstart, og vi skulle helt hen til 7. runde for at finde OB´s første sejr. Klubben var i krise, og selvom man inden sæsonstart havde fået fornyet optimise, da Jakob Michelsen var hentet ind som ny træner, så blev den optimisme hurtigt erstattet med pessimisme på Fyn.

Fansene har været utilfredse, hvilket blev markeret mod FC Midtjylland, hvor der i starten af anden halvleg var helt stille på stemningstribunen, mens der også var bannere imod ledelsen. Fansene ville se aktivitet, og det fik de - i hvert fald til sidst.

Stillingen i Superligaen

1. FC København 16 point

2. FC Midtjylland 14 point

3. Brøndby 13 point

4. AaB 13 point

5. AGF 11 point

6. Esbjerg fB 11 point

7. AC Horsens* 10 point

8. Randers FC 9 point

9. FC Nordsjælland 8 point

10. SønderjyskE 8 point

11. Vendsyssel FF* 7 point

12. Vejle BK* 7 point

13. OB 5 point

14. Hobro* 5 point

*Har spillet 8 kampe

OB har hentet følgende spillere i transfervinduet: Bashkim Kadrii (FCK), Janus Drachmann (FC Midtjylland), Ramon Leeuwin (FC Utrecht), Kamil Vacek (Slask Wroclaw), Alexander Ludwig (AC Horsens), Mandé Sayouba (Stabæk IF) og Yao Dieudonne (Vendsyssel - lejeaftale slut).

Ud er gået: Jóan Símon Edmundsson (Armenia Bielefeld), Jacob Buus (FC Fredercia), Joao Pereira (SønderjyskE), Rasmus Jönsson (Helsingborg), Nana Welbeck (Mladost Kakanj), André Rømer (Randers FC), Mathias Thrane (klubløs), Mohammed Fellah (klubløs) og Thomas Mikkelsen (Lyngby - lejeaftale).

Karakter (1-10): 7-8

OB har formået at holde på deres lige nu vigtigste og nok også bedste spiller, keeper Sten Grytebust, som er en af ligaens bedste keepere, hvilket også er blevet belønnet med en plads på det norske landshold. Det lignede ellers, at nordmanden var på vej væk, da OB hentede Mandé Sayouba ind, som det der kunne ligne en erstatning, men Grytebust er altså også at finde i klubben mindst indtil nytår, hvor transfervinduet igen åbner.

Offensivt har der manglet noget i starten af sæsonen, og selvom unge Mathias Jørgensen har gjort det fint med et par indhop, så har der bare manglet en angriber med mål i støvlerne. Anders K. Jacobsen har virket uskarp oppe foran, og det er kun i små glimt, at hans makker, Nicklas Helenius, har fungeret.

Kan Kadrii blive redningsmanden?
Det kan dog være, at klubben endelig har fundet en spiller, som kan lave det uventede og det overraskende, da de på sidstedagen hentede Bashkim Kadrii i FC København. Kadrii kender klubben, da han var på Fyn fra 2009-2014, hvor han spillede noget af sin karrieres bedste fodbold, og det er det, som man på Fyn håber, han finder frem igen. Kadrii kan spille de fleste pladser, og han kan bruges både som angriber, kant og back, så det er en allround-spiller, som Michelsen og co. har hentet hjem.

Kadrii glæder sig også til at igen at trække den stribede OB-trøje over hovedet igen, det fortæller han til klubbens hjemmeside.

- Jeg har udviklet mig meget, siden sidst jeg var i OB, og det gælder både i forhold til, at jeg er blevet ældre og mere bevidst omkring mig selv og det, der kan gøre mig til en god spiller for mit hold. Så jeg ser frem til at komme tilbage til Ådalen, forklarer den 27.årige offensivspiller, der har skrevet under på en fireårig kontrakt.

OB-fansene må dog vente lidt med at se Kadrii i aktion i OB-trøjen igen, da han ikke er med i den trup, der søndag møder FC Nordsjælland. De ved dog, hvad han står for, og han viste sidst i Randers FC, at han ikke har glemt, hvor målet står, da han i 28 kampe lavede 7 mål og 11 assist, og han var en afgørende faktor, da Randers mod alle odds reddede sig i sidste sæson.

Læs også: FCK er videre i Europa League som eneste danske hold

Midtbanespilleren Janus Drachmann er også kommet til, og han har allerede bidt sig fast i startopstillingen. Han kan det meste, og så har han noget af det, som OB måske har manglet de sidste par sæsoner: noget fandenivoldskhed. Træner Jakob Michelsen kender Drachmann fra deres fælles tid i SønderjyskE, og Michelsen har faktisk også allerede givet Janus Drachmann anførerbindet i stedet for den rutinerede - måske færdige - Kenneth Emil Petersen.

KEP er blevet sendt ud i kulden i det fynske, hvor han først blev vraget til hjemmekampen mod FCM, hvor OB fik selvtillid, da der blev udlignet i allersidste øjeblik, og senest var han helt ude af truppen i sæsonens første sejr ude mod Vejle.

Defensiven er også blevet forstærket
Kenneth Emil Petersen vil dog gerne blive og kæmpe for sin plads, det har han i hvert fald givet udtryk for flere gange, og ifølge ham selv var det lidt en lettelse, at Michelsen offentliggjorde en ny anfører.

Specielt defensiv har set svag ud i de første par kampe, og det er her, at Kenneth Emil har trukket nitten. En spiller som Alexander Ludwig har dog bestemt heller ikke imponeret, men han var med i Vejle, hvor han sammen med Jeppe Tverskov og nyindkøbte Ramon Leeuwin udgjorde de tre bagerste for fynboerne.

Netop hollandske Ramon Leeuwin kender vi ikke så meget til, men han virker umiddelbart som en spiller, der går direkte ind i startopstillingen hos fynboerne. Lidt pardokssalt, så har defensiven set fournuftig ud siden KEP blev sendt på bænken, og måske var det, der skulle til. Måske skulle der ske et eller andet, så der kom lidt forandring, og det var så den nu forhenværende anfører, det gik ud over.

Læs også: Brøndby blev kørt over i Belgien

OB har ikke været i top-6 i syv sæsoner, og med disse signinger kan det være, at det igen bliver muligt. Det er dog ikke første gang, at man har spillermaterialet til mere, men de sidste par kampe har spillet set bedre ud, og pointene begynder stille og roligt også at komme.

Vendepunktet i mine øjne, var den sene udligning af Nicklas Helenius mod de danske mestre fra FC Midtjylland. Det blev fulgt op med en sejr ude mod Vejle, men holdet kræver tid, der er bare et problem: Der er ikke tid til at spille et nyt hold sammen, for OB er i forvejen seks point efter top-6, og der er ikke tid til flere unøvednige pointtab, hvis det skal blive til en top-6-placering.

En ting er i hvert fald sikkert, det bliver yderst interessant at følge OB resten af denne sæson, når man tænker på, hvordan de har forstærket sig, for i mine øjne ser de rigtig gode ud - især efter indkøbene her i transfervinduet.

Hvordan tror du, at OB kommer til at klare sig med disse indkøb in mente?

Del indlæg: