Åge Hariede stopper som landstræner - Hjulmand er afløseren

Kasper Hjulmand bliver ny dansk landstræner efter EM i 2020, hvor Åge Hareide stopper som dansk landstræner.

Onsdag omkring middagstid blev en chokbølge sendt gennem dansk fodbold. Mediet BT meddelte, at landstræner Åge Hareide ville blive erstattet som landstræner i 2020 ved kontraktudløb. Afløseren var allerede klar i kulissen i form af Kasper Hjulmand, og Hareide skulle allerede være informeret, skrev mediet.

"B.T.s kilder fortæller, at Åge Hareide på et møde tirsdag blev informeret om, at hans kontrakt ikke forlænges, når den udløber efter EM 2020.", lyder det i artiklen.

TV 2 fulgte op med en historie om, at Åge Hareide ikke selv ønskede at forlænge sin aftale efter udløb i 2020, det er dog ikke bekræftet endnu.

Generelt var der er en rød tråd i hele historien om landstrænerpuslespillet, da DBU kl. 13 indkaldte til pressemøde vedrørende en præsentation af den sportslige ledelse for landsholdet fra sommeren 2020.

Og historien var ikke bare en and, for kl. 13 startede DBU´s pressemøde, hvor fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, stod klar. Her blev det meddelt, at det bliver Kasper Hjulmand, der tager over for Hariede efter EM i 2020, og han har fået en kontrakt frem til og med EM i 2024 i Tyskland.

I 2020 stopper Åge Hareide derfor som dansk landstræner, og også assistenttræner Jon Dahl Tomasson stopper her, da Hjulmand får Morten Wieghorst som sin assistenttræner.

Kasper Hjulmand ser uden tvivl også frem til at stå i spidsen for hele nationens fodboldmandskab.

"At blive landstræner for Herrelandsholdet er en kæmpe ære og opgave, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for holdet fra august 2020 og fremefter. Jeg er imponeret over holdets styrke og blanding af talenter og rutinerede spillere", forklarer han til DBU´s hjemmeside.

Kasper Hjulmand har senest været rygtet til både Brøndby IF og belgiske Anderlecht, men nu har 47-årige Hjulmand altså fået fremtiden på plads. Nyheden om en ny landstræner kommer som lidt af et chok, da Åge Hareide har haft en succesrig periode som mand i spidsen for det danske landshold. Senest skaffede han Danmark til VM-slutrunden i Rusland, og han har også et arbejde, der skal gøres færdig, da Danmark er midt i EM-kvalifikationen til EM i 2020, hvor fire kampe spilles på dansk grund.

Skulle Danmark kvalificere sig til slutrunden, bliver det altså også Åge Hareide, der står i spidsen for de danske drenge, da hans aftale først udløber efter slutrunden, hvorefter Kasper Hjulmand tager over med Morten Wieghorst som assistenttræner.

Der er ikke kommet nogen udmelding fra Åge Hareide eller Jon Dahl Tomasson endnu...

Del indlæg:

Kommentér indlæg