Spillerne er på plads - nu skal der leveres, OB

Transfervinduet i Superligaen lukkede fredag kl. 00.00, og derfor kender vi nu de 14 trupper, der skal underholde os uge efter uge de næste mange måneder. Vi sætter i denne artikel fokus på OB´s ageren i det nu netop overstået transfervinduet.

Fynboerne har fået en forfærdelig sæsonstart, og vi skulle helt hen til 7. runde for at finde OB´s første sejr. Klubben var i krise, og selvom man inden sæsonstart havde fået fornyet optimise, da Jakob Michelsen var hentet ind som ny træner, så blev den optimisme hurtigt erstattet med pessimisme på Fyn.

Fansene har været utilfredse, hvilket blev markeret mod FC Midtjylland, hvor der i starten af anden halvleg var helt stille på stemningstribunen, mens der også var bannere imod ledelsen. Fansene ville se aktivitet, og det fik de - i hvert fald til sidst.

Stillingen i Superligaen

1. FC København 16 point

2. FC Midtjylland 14 point

3. Brøndby 13 point

4. AaB 13 point

5. AGF 11 point

6. Esbjerg fB 11 point

7. AC Horsens* 10 point

8. Randers FC 9 point

9. FC Nordsjælland 8 point

10. SønderjyskE 8 point

11. Vendsyssel FF* 7 point

12. Vejle BK* 7 point

13. OB 5 point

14. Hobro* 5 point

*Har spillet 8 kampe

OB har hentet følgende spillere i transfervinduet: Bashkim Kadrii (FCK), Janus Drachmann (FC Midtjylland), Ramon Leeuwin (FC Utrecht), Kamil Vacek (Slask Wroclaw), Alexander Ludwig (AC Horsens), Mandé Sayouba (Stabæk IF) og Yao Dieudonne (Vendsyssel - lejeaftale slut).

Ud er gået: Jóan Símon Edmundsson (Armenia Bielefeld), Jacob Buus (FC Fredercia), Joao Pereira (SønderjyskE), Rasmus Jönsson (Helsingborg), Nana Welbeck (Mladost Kakanj), André Rømer (Randers FC), Mathias Thrane (klubløs), Mohammed Fellah (klubløs) og Thomas Mikkelsen (Lyngby - lejeaftale).

Karakter (1-10): 7-8

OB har formået at holde på deres lige nu vigtigste og nok også bedste spiller, keeper Sten Grytebust, som er en af ligaens bedste keepere, hvilket også er blevet belønnet med en plads på det norske landshold. Det lignede ellers, at nordmanden var på vej væk, da OB hentede Mandé Sayouba ind, som det der kunne ligne en erstatning, men Grytebust er altså også at finde i klubben mindst indtil nytår, hvor transfervinduet igen åbner.

Offensivt har der manglet noget i starten af sæsonen, og selvom unge Mathias Jørgensen har gjort det fint med et par indhop, så har der bare manglet en angriber med mål i støvlerne. Anders K. Jacobsen har virket uskarp oppe foran, og det er kun i små glimt, at hans makker, Nicklas Helenius, har fungeret.

Kan Kadrii blive redningsmanden?
Det kan dog være, at klubben endelig har fundet en spiller, som kan lave det uventede og det overraskende, da de på sidstedagen hentede Bashkim Kadrii i FC København. Kadrii kender klubben, da han var på Fyn fra 2009-2014, hvor han spillede noget af sin karrieres bedste fodbold, og det er det, som man på Fyn håber, han finder frem igen. Kadrii kan spille de fleste pladser, og han kan bruges både som angriber, kant og back, så det er en allround-spiller, som Michelsen og co. har hentet hjem.

Kadrii glæder sig også til at igen at trække den stribede OB-trøje over hovedet igen, det fortæller han til klubbens hjemmeside.

- Jeg har udviklet mig meget, siden sidst jeg var i OB, og det gælder både i forhold til, at jeg er blevet ældre og mere bevidst omkring mig selv og det, der kan gøre mig til en god spiller for mit hold. Så jeg ser frem til at komme tilbage til Ådalen, forklarer den 27.årige offensivspiller, der har skrevet under på en fireårig kontrakt.

OB-fansene må dog vente lidt med at se Kadrii i aktion i OB-trøjen igen, da han ikke er med i den trup, der søndag møder FC Nordsjælland. De ved dog, hvad han står for, og han viste sidst i Randers FC, at han ikke har glemt, hvor målet står, da han i 28 kampe lavede 7 mål og 11 assist, og han var en afgørende faktor, da Randers mod alle odds reddede sig i sidste sæson.

Læs også: FCK er videre i Europa League som eneste danske hold

Midtbanespilleren Janus Drachmann er også kommet til, og han har allerede bidt sig fast i startopstillingen. Han kan det meste, og så har han noget af det, som OB måske har manglet de sidste par sæsoner: noget fandenivoldskhed. Træner Jakob Michelsen kender Drachmann fra deres fælles tid i SønderjyskE, og Michelsen har faktisk også allerede givet Janus Drachmann anførerbindet i stedet for den rutinerede - måske færdige - Kenneth Emil Petersen.

KEP er blevet sendt ud i kulden i det fynske, hvor han først blev vraget til hjemmekampen mod FCM, hvor OB fik selvtillid, da der blev udlignet i allersidste øjeblik, og senest var han helt ude af truppen i sæsonens første sejr ude mod Vejle.

Defensiven er også blevet forstærket
Kenneth Emil Petersen vil dog gerne blive og kæmpe for sin plads, det har han i hvert fald givet udtryk for flere gange, og ifølge ham selv var det lidt en lettelse, at Michelsen offentliggjorde en ny anfører.

Specielt defensiv har set svag ud i de første par kampe, og det er her, at Kenneth Emil har trukket nitten. En spiller som Alexander Ludwig har dog bestemt heller ikke imponeret, men han var med i Vejle, hvor han sammen med Jeppe Tverskov og nyindkøbte Ramon Leeuwin udgjorde de tre bagerste for fynboerne.

Netop hollandske Ramon Leeuwin kender vi ikke så meget til, men han virker umiddelbart som en spiller, der går direkte ind i startopstillingen hos fynboerne. Lidt pardokssalt, så har defensiven set fournuftig ud siden KEP blev sendt på bænken, og måske var det, der skulle til. Måske skulle der ske et eller andet, så der kom lidt forandring, og det var så den nu forhenværende anfører, det gik ud over.

Læs også: Brøndby blev kørt over i Belgien

OB har ikke været i top-6 i syv sæsoner, og med disse signinger kan det være, at det igen bliver muligt. Det er dog ikke første gang, at man har spillermaterialet til mere, men de sidste par kampe har spillet set bedre ud, og pointene begynder stille og roligt også at komme.

Vendepunktet i mine øjne, var den sene udligning af Nicklas Helenius mod de danske mestre fra FC Midtjylland. Det blev fulgt op med en sejr ude mod Vejle, men holdet kræver tid, der er bare et problem: Der er ikke tid til at spille et nyt hold sammen, for OB er i forvejen seks point efter top-6, og der er ikke tid til flere unøvednige pointtab, hvis det skal blive til en top-6-placering.

En ting er i hvert fald sikkert, det bliver yderst interessant at følge OB resten af denne sæson, når man tænker på, hvordan de har forstærket sig, for i mine øjne ser de rigtig gode ud - især efter indkøbene her i transfervinduet.

Hvordan tror du, at OB kommer til at klare sig med disse indkøb in mente?

Del indlæg:

Kommentér indlæg