• Hjem
  • Mads Haugaard
  • Klavs Bruun Jørgensen har udtaget sin endelige EM-trup: Fire debutanter er med

Klavs Bruun Jørgensen har udtaget sin endelige EM-trup: Fire debutanter er med

Klavs Bruun Jørgensen har nu sat navn på de sidste to spillere, der fuldender kvindelandstrænerens EM-trup. I truppen er hele fire slutrundedebutanter.

EM i kvindehåndbold er lige om hjørnet. Den 30. november tager det danske kvindelandshold hul på EM i Frankrig, når Klavs Bruun Jørgensens mandskab møder vores svenske naboer i den første gruppekamp.

I sidste uge satte landstræneren navn på 14 ud af de 16 spillere, som skulle med til Frankrig. I dag, onsdag, har Klavs Bruun så sat navne på de sidste to spillere, der skal med til EM. Og det bliver altså en debutant, der har fået en af de to pladser.

Den 19-årige højrefløj Mathilde Hylleberg fra TTH Holstebro er nemlig udtaget til slutrunden, selvom hun endnu ikke har en A-landskamp på cv´et, derfor kom udtagelsen også en smule bag på højrefløjen.

- Det havde jeg overhovedet ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, så det ville jo bare være sindssygt fedt og mega lærerigt, fortæller hun til TV 2 SPORT

Playmakeren Lotte Grigel blev der også plads til i Klavs Bruun Jørgensens EM-trup, og playmakeren fuldender den 16-mandstrup, der rejser til Frankrig senere på måneden for at forsvare de danske faner.

Truppen ser således ud:

Målvogtere: Sandra Toft (Team Esbjerg), Althea Reinhardt (Odense)

Stregspillere: Stine Bodholt (Viborg HK), Kathrine Heindahl (Odense), Sarah Iversen (Herning-Ikast)

Venstre fløje: Fie Woller (Bietigheim), Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster)

Venstre backs: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Viborg).

Playmakere: Mie Højlund (Odense), Nadia Offendal (Odense), Lotte Grigel (Debrecen)

Højre backs: Mette Tranborg (Odense), Anne Cecilie la Cour (København Håndbold)

Højre fløje: Trine Østergaard (Odense), Mathilde Hylleberg (TTH Holstebro)

Klavs Bruun har dog mulighed for at skifte ud i sin EM-trup under slutrunden, og derfor er der stadig håb for den skadede landsholdsanfører Stine Jørgensen. En spiller, der heller ikke er med i den endelige trup er Line Haugsted, som også har været skadet, men hun er altså i bruttotruppen, så hun kan også komme i spil.

De fire slutrunde debutanter i landsholdstruppen er Nadia Offendal, Lærke Nolsøe, Mie Højlund og Mathilde Hylleberg.

Landsholdet samles den 19. november, hvor holdet skal træne frem mod træningstuneringen Møbelringen Cup, hvor Danmark møder Frankrig, Norge og Ungarn inden det går løs i Frankrig den 30. november.

Del indlæg:

Kommentér indlæg