Penge kan købe meget, men heldigvis ikke titler

Franske Montpellier tabte godt nok det franske mesterskab i sidste runde til stormagten i fransk håndbold, Paris Saint-Germain. I sidste weekend var det dog Montpellier, der blev den store, da de trodsede alle og vandt Final4. 

Økonomien i håndbolden bliver større og større, og især i de østeuropæiske klubber vokser den enormt meget. I Danmark og Tyskland er den dog ikke lige så stor, som vi ser den i en klub som Telekom Veszprem eller franske Paris Saint-Germain. 

Netop de to nævnte klubber har et enormt budget hver sæson, og klubberne bliver bare ved med at opruste. Danskere kommer også til netop de to klubber, og fra næste sæson får Veszprem deres første dansker nogensinde, nemlig René Toft Hansen, som kommer til fra THW Kiel. 

Læs også: KIF Kolding København bliver til KIF Håndbold - ny direktør og økonomi på vej

Heldigvis, kan man sige, så kan penge ikke købe alt. Hold som Veszprem, Paris og Barcelona har klart større budgetter end samtlige andre hold, men det er altså ikke dem, der står øverst på sejrsskamlen, når det hele afgøres i Champions League. 

I weekenden blev Final4 afholdt i Köln, hvor tre ud af fire hold var franske, mens makedonske Vardar også var med. Ingen tvivl om, at Vardar og ikke mindst Paris Saint-Germain var favoritter til at gå i finalen, men så viste håndbolden sig fra sin smukkeste side, hvis man altså ikke holder med de to håndboldstormagter. 

Som så mange gange før, så var det de undertippede mandskaber, der gik i Champions League-finalen, da HBC Nantes noget overraskende slog Paris ud i semifinalen, mens Montpellier slog Vardar. 

Det var derfor en finale mellem to klubber, som ikke har samme budget - eller samme kvalitet af spillere, der kom i finalen. Efter en meget tæt og intens kamp, var det Montpellier, der kunne løfte trofæet og lade sig hylde som Europas håndboldkonger. 

Selvfølgelig er det nedtur, hvis man er fan af Paris Saint-Germain eller Vardar for den sags skyld, men et eller andet sted, så er det en smule sjovt. Mest fordi, at penge ikke er alt i sport, og det er det, der gør sport så fedt. Bare fordi man har pengene og midlerne til at hente spillere fra øverste skuffe, så er det ikke nødvendigvis de bedste spillere, der er det bedste hold. 

Man bliver nødt til at spille som et hold, og man bliver nødt til at løfte i folk stå skulder ved skulder. Det er noget af det, som bl.a. Veszprem og Paris har haft svært ved i denne sæson, og netop Veszprem har haft en ekstrem skuffende sæson, hvor de blev slået ud af Champions League til danske Skjern allerede i 1/8-finalerne. 

Faktum er, at i sport er alt muligt, også selvom man ikke har tegnebogen fyldt med store sedler, og det er derfor vi elsker sport, uanset om det er håndbold, fodbold eller en helt trejde sportsgren, vi lever og ånder for overraskelser! 

- Tror I at Montpellier og andre underdogs i fremtiden kan bide skeer med de helt store hold som Barcelona, Veszprem og Paris?

Del indlæg:

Kommentér indlæg