OL-guldvinder vender tilbage til Aalborg Håndbold

Aalborg Håndbold har forstærket sig med den tidligere OL- og EM-guldvinder Mads Christiansen, men fans og klubben må dog vente til næste sæson med at se den tidligere landsholdsback i Aalborg.

Håndboldsæsonen 2018/2019 starter i næste uge for både herre og damer, og de fleste klubber er ved at være klar til sæsonstart.

Aalborg Håndbold, som i år virkelig har forstærket sig med bl.a. landsholdsspilleren Henrik Møllgaard, har store forhåbninger omkring den kommende sæson, men også på længere sigt. Det kan nemlig ses på spillerhandlerne, som er af større og større kvalitet.

Først blev Henrik Møllgaard hentet hjem fra Paris Saint-Germain, og i dag, lørdag, har nordjyderne så sikret sig højrebacken Mads Christiansen.

Den danske højreback har de seneste tre sæsoner tørnet ud for tyske SC Magdeburg, men efter denne sæson - dvs. 2019/2020-sæsonen, vender Christiansen hjem til Danmark, hvor han skal tørne ud for Aalborg Håndbold.

Mads Christiansen har et utrolig flot cv, hvor der bl.a. er OL- og EM-guld, så det er en stor spiller, der skifter til Aalborg Håndbold, forklarer sportsdirektør, Jan Larsen, til klubbens hjemmeside.

- Jeg er rigtig stolt over, at vi kan tiltrække en klassespiller som Mads Christiansen, siger direktør Jan Larsen, Aalborg Håndbold. Han er uhyre stærk i forsvaret og kontrafasen, mens han samtidigt besidder store angrebsmæssige kvaliteter.

Mads Christiansen er dog ikke helt uvant med at trække den røde Aalborg-trøje over hovedet, da den nu 32-årige højre back, var i klubben fra 2008-2011, hvor han var med til at vinde DM-guld. En bedrift, han gerne vil prøve igen.

- Jeg er virkelig glad for at komme tilbage til Aalborg og ser frem til at kæmpe med om medaljer. Jeg kan sagtens huske følelsen efter DM-triumfen i 2010, og det er da noget, jeg rigtig gerne vil gentage, fortæller han til Aalborgs hjemmeside.

Mads Christiansen har skrevet under på en treårig kontrakt med Aalborg Håndbold, som træder i kraft næste sommer.

Del indlæg:

Skjern Håndbold møder bl.a. de tyske og de franske mestre i Champions League

Fredag blev der trukket lod til herrernes Champions League-gruppespil, og Skjern Håndbold er havnet i en rigtig stærk pulje. BSV er i C- og D-gruppespillet, hvor de har fået overkommelig modstandere, men et par lange udebaneture.

Fredag kl. 13.20 startede lodtrækningen til næste sæsons EHF VELUX Champions League, og her var flere interessante hold i bowlen bl.a. danske Skjern Håndbold og BSV.

Lodtrækningen fandt sted i Østrigs hovedstad, Wien, hvor flere store håndboldnavne var i blandt. Det var nemlig den franske målmandslegende Thierry Omeyer, der stod for at fiske de forskellige hold op af bowlen.

Der var 28 hold i de forskellige bowler, men i starten skulle der kun trækkes 16 hold. Det er nemlig sådan i herrernes tunering, at man har to former for gruppespil, man har et A- og B-gruppespil, hvor der hovedsagligt er 16 nationale mestre, mens der er 12 knap så gode hold i C- og D-gruppespillet.

Læs også: Penge kan købe meget, men heldigvis ikke titler

Skjern Håndbold var i bowlen til A- og B-gruppespillet, mens BSV var i C- og D-gruppespillet, men vi så sidste år, at det bestemt er muligt at opnå store resultater, selvom man kommer fra de sidstnævnte puljer. Montpellier gik nemlig hele vejen og vandt tuneringen, selvom de startede i C- og D-gruppespillet, så alt er bestemt muligt, selvom man har en lidt svære vej til titlen end de 16 hold i A- og B-gruppespillet.

Efter diverse taler m.m. gik lodtrækningen endelig i gang, og Omeyer og co. startede med at trække lod til C- og D-gruppespillet, hvor danske BSV var med, og den lodtrækning endte således:

Gruppe C: HC Metalurg Skopje (Makedonien), BSV (Danmark), Sportig (Portgugal), Beskitas (Tyrkiet), Tjekhovskije Medvedi, (Rusland), Tatran Presov (Slovenien)

Gruppe D: Wisla Plock (Polen), Ademar Leon (Spanien), Elverum (Norge), Wacker Thun (Schweiz), Dinamo Bucuresti (Rumænien), Riihimaen Cocks (Finland)

Efterfølgende blev der så trukket lod til A- og B-puljerne, og den lodtrækning endte således:

Gruppe A: HC Vardar (Makedonien), Vive Kielce (Polen), FC Barcelona Lassa (Spanien), Meshkov Brest (Hviderusland), Telekom Veszprem (Ungarn), Montpellier (Frankrig), Kristianstad (Sverige), Rhein-Neckar Löwen (Tyskland)

Gruppe B: Paris Saint-Germain (Frankrig), Pick Szeged (Ungarn), SG Flensburg-Handewitt (Tyskland), Skjern Håndbold (Danmark), Zagreb (Kroatien), Motor Zaporozhye (Ukraine), RK Celje (Slovenien), HBC Nantes (Frankrig)

For flere Skjern-spillere må det være tæt på en drømmelodtrækning, da bl.a Anders Eggert og Thomas Mogensen vender hjem til Flens-Arena, når Skjern møder Flensburg.

Tror I på, at Skjern kan gå videre?

Del indlæg:

Godt dansk nyt: Fire danske hold med i Champions League

Der er rigtig godt nyt for specielt fire danske klubber. EHF har nemlig accepteret wildcards fra Odense Håndbold og BSV til den kommende sæson, det betyder, at fire danske hold er med i næste sæsons Champions League.

EHF har nu bekræftet, hvilke 28 hold, der i den kommende sæson, kommer til at deltage i mændenes Champions League. Det blev offentliggjort den mandag den 18. juni, og der er rigtig gode nyheder set med danske briller.

Efter at have kigget de 34 hold efter i sømmene, hvor man har undersøgt tv, tilskuere, tidligere indsatser og meget mere, har man altså fundet frem til 28 hold.

Ligesom de sidste par år er gruppespillet delt op i A- og B-puljer, hvor der hovedsagligt er de store hold, mens de resterende 12 hold er delt op i C- og D-puljer. Holdene i C- og D-puljerne har en lidt længere vej til knockout-kampene end holdene i A-og B-holdene, men det er netop i de to C-og D-puljerne, at vi ser en lille overraskelse.

Læs også: Penge kan købet meget, men heldigvis ikke titler

Danske BSV er nemlig med, og det betyder altså, at EHF har accepteret deres "wildcard" om deltagelse i verdens bedste tunering.

De 12 hold, som skal spille i C-og D-puljerne:

Abanca Ademar Leon (Spanien)
Sporting Lisbon (Portugal)
Elverum (Norge)
Besiktas Mogaz (Tyrkiet)
Wacker Thun (Schweiz)
Chekhovskie Medvedi (Rusland)
Dinamo Bucuresti (Rumænien)
Tatran Presov (Slovakiet)
Riihimäen Cocks (Finland)
Orlen Wisla Plock (Polen)
Bjerringbro-Silkeborg (Danmark)
HC Metalurg (Makedonien)

De franske hold var dominerende i den forgangende sæson, hvor hele tre hold kom til Final4, og det var også franske Montpellier, der vandt tuneringen foran Nantes, Paris og Vardar. Inden den 18. juni var der ellers tvivl, om Montpellier overhovedet var kvalificeret i denne sæson, da Paris vandt det franske mesterskab.

EHF har dog bekræftet, at de forsvarende mestre er med i A-og B-puljerne, det samme er Nantes og Paris Saint-Germain.

De 16 hold, som skal spille i A-og B-puljerne:

Paris Saint-Germain HB (Frankrig)
HC Vardar (Makedonien)
PGE Vive Kielce (Polen)
MOL-Pick Szeged (Ungarn)
SG Flensburg-Handewitt (Tyskland)
Barcelona Lassa (Spanien)
Skjern Håndbold (Danmark)
HC Meshkov Brest (Hviderusland)
HC PPD Zagreb (Kroatien)
HC Motor Zaporozhye (Ukraine)
IFK Kristianstad (Sverige)
RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenien)
Rhein-Neckar Löwen (Tyskland)
Telekom Veszprém HC (Ungarn)
HBC Nantes (Frankrig)
Montpellier Handball (Frankrig)

Læs også: KIF Kolding København bliver til KIF Håndbold - ny direktør og økonomi på vej

Her er ellers ikke de store overraskelse, og det er altså Frankrig, der dominerer her, da hele tre hold er med i A-og B-gruppespillet. Ellers er de danske mestre, Skjern Håndbold, i det store selskab, da de sidste år spillede C- og D-puljespillet, men i år skal de altså bide skeer med de helt store håndboldnationer.

Også to danske kvindehold med
På kvindesiden er det en smule anderledes, da det ikke helt ligger fast, hvilke hold, der er med i gruppespillet. Man kender 14 ud af 16 hold, men der er altså otte hold, som slås om de to sidste pladser.

Også her er der grund til smil i Danmark, da både København Håndbold og Odense Håndbold er blandt de 14 hold, som er sikret en plads i gruppespillet.

De 14 hold, som er klar til Champions League på kvindesiden er som følge:

Györi Audi ETO KC (Ungarn)
CSM Bucuresti (Rumænien)
Buducnost (Montenegro)
Rostov-Don (Rusland)
Metz Handball (Frankrig)
København Håndbold (Danmark)
Vipers Kristiansand (Norge)
Thüringer HC (Tyskland)
RK Krim Mercator (Slovenien)
IK Sävehof (Sverige)
FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungarn)
Odense HC (Danmark)
Brest Bretagne Handball (Frankrig)
Larvik HK (Norge)

Både København og Odense er Champions League-debutanter, og de er faktisk de to eneste hold, der aldrig har deltaget i tuneringen før.

Udover det så er der altså otte hold, som skal spille kvalifikation om de to sidste pladser, og det er følgende otte hold:

MKS Perla Lublin (Polen)
HC Podravka Vegeta (Kroatien)
Jomi Salerno (Italien)
Muratpasa BSK (Tyrkiet)
Super Amara Bera Bera (Spanien)
ZORK Jagodina (Serbien)
SCM Craiova (Rumænien) S
G BBM Bietigheim (Tyskland)

Onsdag den 27. juni vil der blive trukket lod til to puljer, hvor de otte hold altså skal inddeles i to puljer af fire.

Der vil blive trukket lod til begge gruppespil den 29. juni, og seedningslisterne vil blive offentliggjort i løbet af denne uge.

Denne artikel er bragt på Håndboldnyt1, læs mere fra den side her.

Del indlæg:

Penge kan købe meget, men heldigvis ikke titler

Franske Montpellier tabte godt nok det franske mesterskab i sidste runde til stormagten i fransk håndbold, Paris Saint-Germain. I sidste weekend var det dog Montpellier, der blev den store, da de trodsede alle og vandt Final4. 

Økonomien i håndbolden bliver større og større, og især i de østeuropæiske klubber vokser den enormt meget. I Danmark og Tyskland er den dog ikke lige så stor, som vi ser den i en klub som Telekom Veszprem eller franske Paris Saint-Germain. 

Netop de to nævnte klubber har et enormt budget hver sæson, og klubberne bliver bare ved med at opruste. Danskere kommer også til netop de to klubber, og fra næste sæson får Veszprem deres første dansker nogensinde, nemlig René Toft Hansen, som kommer til fra THW Kiel. 

Læs også: KIF Kolding København bliver til KIF Håndbold - ny direktør og økonomi på vej

Heldigvis, kan man sige, så kan penge ikke købe alt. Hold som Veszprem, Paris og Barcelona har klart større budgetter end samtlige andre hold, men det er altså ikke dem, der står øverst på sejrsskamlen, når det hele afgøres i Champions League. 

I weekenden blev Final4 afholdt i Köln, hvor tre ud af fire hold var franske, mens makedonske Vardar også var med. Ingen tvivl om, at Vardar og ikke mindst Paris Saint-Germain var favoritter til at gå i finalen, men så viste håndbolden sig fra sin smukkeste side, hvis man altså ikke holder med de to håndboldstormagter. 

Som så mange gange før, så var det de undertippede mandskaber, der gik i Champions League-finalen, da HBC Nantes noget overraskende slog Paris ud i semifinalen, mens Montpellier slog Vardar. 

Det var derfor en finale mellem to klubber, som ikke har samme budget - eller samme kvalitet af spillere, der kom i finalen. Efter en meget tæt og intens kamp, var det Montpellier, der kunne løfte trofæet og lade sig hylde som Europas håndboldkonger. 

Selvfølgelig er det nedtur, hvis man er fan af Paris Saint-Germain eller Vardar for den sags skyld, men et eller andet sted, så er det en smule sjovt. Mest fordi, at penge ikke er alt i sport, og det er det, der gør sport så fedt. Bare fordi man har pengene og midlerne til at hente spillere fra øverste skuffe, så er det ikke nødvendigvis de bedste spillere, der er det bedste hold. 

Man bliver nødt til at spille som et hold, og man bliver nødt til at løfte i folk stå skulder ved skulder. Det er noget af det, som bl.a. Veszprem og Paris har haft svært ved i denne sæson, og netop Veszprem har haft en ekstrem skuffende sæson, hvor de blev slået ud af Champions League til danske Skjern allerede i 1/8-finalerne. 

Faktum er, at i sport er alt muligt, også selvom man ikke har tegnebogen fyldt med store sedler, og det er derfor vi elsker sport, uanset om det er håndbold, fodbold eller en helt trejde sportsgren, vi lever og ånder for overraskelser! 

- Tror I at Montpellier og andre underdogs i fremtiden kan bide skeer med de helt store hold som Barcelona, Veszprem og Paris?

Del indlæg:

KIF Kolding København bliver til KIF Håndbold - ny direktør og økonomi på vej

KIF Kolding København bliver efter denne sæson blot til KIF Håndbold, da KIF Kolding har valgt at droppe samarbejdet med København-delen. Det sker efter en ekstraordinær generalforsamling, og klubben har også fået en enorm økonomisk indsprøjtning, hvilket bringer dem af DHF´s sorte liste. 

KIF Håndbold, bliver det nye navn på den tidligere klub KIF Kolding København, som altså dropper samarbejdet med København. Det blev besluttet på en generalforsamling onsdag aften, hvor man altså blev enige om, at klubben kun skulle have base i Kolding.

På generalforsamlingen blev det også besluttet, at nuværende direktør, Jens Boesen, stopper den 1. juli, og efterfølgende vil der også komme en helt ny bestyrelse. Den nye formand i klubben vil fremover være Brian Stein.

En af de helst store hovedbrud hos KIF Håndbold har været, at man har været på DHF´s sorteliste, hvilket har betydet, at klubben ikke har måtte skrive kontrakter med spillere pga. økonomiske problemer. KIF har nemlig fået en kapitalindsprøjtning på 9 mio. kr, hvilket fjerner dem fra den sorteliste, og det gør nu, at klubben igen kan opbygge et nyt hold.

- Der har været et kæmpe forarbejde med at få den nye struktur på plads. Vi har simpelthen renset tavlen ren, så klubben kan koncentrere sig om at få ro på spillet og bygget en sponsorstrategi op. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger fra både nuværende og tidligere sponsorer, så det tegner godt, sige én af investorerne, direktør i Autocentralen, Anders Jensen, i en pressemeddelse.

København har ellers hørt til KIF Kolding i seks år nu, og i den periode er det blevet til to danske mesterskaber samt en pokaltitel, men de sidste par år har økonomiske problemer haft fokus - fremfor spillet på banen. 

Tror I, at det kan bringe KIF tilbage på rette kurs igen?

Del indlæg: