Ryan Hulvej

FCK's Europa League drømme svinder ind efter uafgjort i Prag

FCK befinder sig lige nu i gruppespillet til Europa League som de kæmper om at gå videre fra. En sejr over Slavia Prag i går havde skubbet FCK op på gruppens andenplads, men desværre blev det kun til uafgjort. Det er gruppens nr. og nr. 2 som går videre i Europa League.

Der venter et par kampe endnu, hvor FCK skal ud og forsøge at erobre flere bolde og helt overordnet bare score nogle flere mål end de har gjort indtil videre i dette gruppespil. Den næste kamp spilles 29. november mod gruppens favorit, Zenit Skt. Petersburg.

Zenit har vundet 2 af deres kampe og spillet 2 uafgjort. Senest spillede Zenit uafgjort mod gruppens bundprop Bordeaux. FCK skal selvfølgelig gå benhårdt efter en sejr mod Zenit, men selv en uafgjort på Zenits hjemmebane kan være nok. Det vil dog kræve at FCK så vinder deres næste opgør mod Bordeaux på hjemmebane i Parken.

Vi ønsker FCK held og lykke med de 2 kommende kampe. Det vil være godt for dansk fodbold at have et hold mere med i Europa. Det bliver spændende at følge.

Stillingen i gruppe C - 9. november

  1. Zenit Petersburg, 8 point
  2. Slavia Prag, 7 point
  3. FC København, 5 point
  4. Bordeaux, 1 point
Del indlæg:
Ryan Hulvej

Det “ægte” landshold er tilbage - tak til lånelandsholdet for jeres indsats!

Det er kommet frem her til morgen at DBU og Spillerforeningen er nået frem til en midlertidig aftale. Dette er formentlig sket, efter at begge parter er gået med til store kompromisser, for at redde Danmarks ansigt udadtil.

Der er ingen tvivl om, at Danmark var fuldstændig til grin i hele fodboldverdenen, efter at vi var nødsaget til at stille med et amatørlandshold til venskabskampen mod Slovakiet.

Ydmygelsen ville dog have været fuldendt, hvis vi igen havde stillet med samme hold til kampen mod Wales - en kamp hvor der rent faktisk er noget på spil. Det lader dog ikke til at blive tilfældet, nu hvor DBU og Spillerforeningen er nået frem til en midlertidig aftale.

Man skal dog ikke bilde sig ind, at konflikten er overstået. Den er kun udskudt. Vi må bare håbe at parterne bruger denne episode til at komme hinanden nærmere, og finde en mere permanent løsning, så vi undgår denne form for oplevelser i fremtiden.

Til John “Faxe” Jensen og det amatørlandshold som stillede op for Danmark ved venskabskampen mod Slovakiet skal lyde et kæmpe tak! I sørgede for at Danmark undslap konsekvenser og karantæne fra UEFA. I leverede et fornemt resultat, som selv det “ægte” landshold kunne have sluppet af sted med.

Og til de af jer derude som beskylder disse spillere for at være lykkejægere og skruebrækkere i den verserende konflikt: hold jeres kæft.

Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning at tage for disse spillere. Halvdelen af landet har lagt dem for had. Tag jer sammen og indse, at hvis det ikke var for disse spillere, kunne konflikten have medført endnu større konsekvenser!

Del indlæg:
Ryan Hulvej

Danske Magnus Cort går efter en sejr på Champs-Elysées

Den unge dansker Magnus Cort vandt som bekendt 15. etape af Tour de France mellem Millau og Carcassonne. Det har givet den beskedne bornholmer selvtillid til at drømme om en sejr på en af Tourens største etaper.

Den seneste etapesejr har givet den unge bornholmer Magnus Cort blod på tanden. I et interview med DR Sporten melder han ud, at han vil gå benhårdt efter en sejr på Tourens sidste og prestigefyldte etape, Champs-Elysées:

Det er efter min mening den største scene, du kan vinde på i Tour de France. Det kan godt være, en klatrer ville sige Alpe d’Huez. Men jeg tror, det er en etape, som alle tænker på

Den beskedne bornholmer kommer ellers sjældent med de helt store udtalelser og armbevægelser, så det at han nu udtaler at han går all-in på en sejr i Tourens sidste etape, er helt klart et tegn på at han har gjort sig nogle overvejelser omkring det.

Det er altid rart at se nogle danskere med store drømme. Vi støtter selvfølgelig Magnus Cort i hans mål, og håber på at se ham vinde mange flere etaper i denne, samt de kommende grand tours.

Del indlæg:
Ryan Hulvej

Tour de France er i gang - Froome styrter på første etape!

Mange folk gider ikke at se Tour de France, før rytterne starter med at køre de mange hårde bjergetaper. Folk synes i mange tilfælde at det er for kedeligt at se landevejscykling, som indebærer rigtig lange stræk hvor der ikke sker særlig meget. Det kan man til dels ikke undre sig over. Landevejscykling kan være utrolig kedeligt i perioder. Det var dog ikke tilfældet på Tourens første etape, hvor en af løbets absolutte favoritter Chris Froome måtte en tur i græsset.

Der plejer ellers ikke at være det store dramatik på disse landevejsetaper, som for bjergrytternes vedkommende bare skal overstås og køres hjem med en ordentlig tid. Chris Froome blev måske en anelse for ivrig efter at positionere sig ordentlig ved dette års løb. Under en overhaling midt i feltet kolliderede han med et reklamebanner i vejsiden og styrtede.

Få odds 9.0 på at Jakob Fuglsang ender i top 10 ved Tour de France!

Det er en rigtig dum måde at tabe tid for Chris Froome, som nu har 1 minut op til Gaviria på førstepladsen. Styrtet er dog formentlig ikke noget som påvirker Chris Froome særlig meget. Der venter endnu masser af etaper over landeveje, brosten, broer og bjerge hvor Froome vil få masser af lejlighed til at indhente det tabte. Gaviria fik altså lov til at starte anden etape i den gule trøje, og det skal blive spændende at se hvor længe han kan holde fast i den.

Del indlæg:
Ryan Hulvej

Jakob Fuglsang i ny bog: “Man kan godt vinde store cykelløb uden doping”

Spørgsmålet om doping fylder mere og mere indenfor cykelsporten. Mange har sat spørgsmålstegn ved, om ikke alle cykelryttere er dopede. Mange af de største cykel idoler som Bjarne Riis og Lance Armstrong har indrømmet doping, og det får selvfølgelig folk til at undre sig over, om det overhovedet kan lade sig gøre at vinde cykelløb hvis man ikke er dopet.

Det mener Jakob Fuglsang godt at det kan, og det fortæller han meget mere om i sin nye bog “Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje” som udkommer på onsdag.


I bogen giver Fuglsang et indblik i en verden som de fleste mennesker aldrig kommer til at opleve. En verden af elitesport, hvor resultaterne er vigtigere end noget andet. En verden, hvor nogle bukker under for presset og lader sig dope, mens andre kæmper bravt for at holde en ren sti.

Fuglsang forsøger i bogen at gøre op med de fordomme som der selvsagt eksisterer blandt de fleste mennesker. Fordomme om at alle cykelryttere er dopede, og at doping er en fast del af cykelsporten.

Vi bliver udskældt som sport, fordi den almindelige opfattelse er, at det vi gør, ikke kan lade sig gøre uden doping. Men det kan det nu engang godt. Min opfattelse er, at doping er et no-go, og at det godt kan lade sig gøre at vinde store cykelløb og køre med om sejrene uden doping

I bogen kommer det dog også frem, at cykelsporten efter Fuglsangs udsagn er renere end nogensinde før. Der er blevet gjort rigtig mange tiltag for at forhindre doping, men mest af alt er doping blevet et mere tabubelagt emne, end det førhen har været.

I bogen skriver Jakob Fuglsang desuden: jeg vil kunne stå inde for det, jeg foretaget mig. Jeg vil kunne se mig selv i spejlet, og det kan jeg nu. Jeg har aldrig dopet mig, og jeg kommer aldrig til at dope mig.

I forbindelse med bogudgivelsen udtaler Jakob Fuglsang, at han stadig har sine bedste år foran sig, og at målet er at komme på podiet under årets Tour de France.

Skal du oddse ved VM? Få odds 50.00 på at Danmark kvalificerer sig fra gruppen!

Del indlæg: