Hvad er Enduro Racing?

Da jeg for første gang hørte om motocross og dirt biking blev ordet “enduro” ofte nævnt. Ordet bruges til at beskrive forskellige former for terrænkørsel- og ræs. Ordet bruges ordet også om mountainbike kørsel, men i denne artikel vil jeg udelukkende fokusere på enduro indenfor motorsport.

Enduro er en særlig form for motorsport, som omhandler ræs i udfordrende terræn, over en længere distance. Det kan bedst betegnes som en form for rally på 2 hjul. Ordet “enduro” kommer fra det engelske ord “endurance” som betyder udholdenhed. At deltage i et enduro-ræs kræver først og fremmest en enorm udholdenhed samt fokus.

Der er et par grundlæggende regler som bruges til at definere et enduro-ræs.

  • Enduro er altid off-road og aldrig på en officiel racerbane. Enduro er dermed ikke det samme som speedway, da speedway altid køres på en afmærket racerbane.
  • Enduro køres over en lang distance. Enduro er dermed ikke det samme som motocross, da motocross ofte køres på en kortere bane.
  • Ofte benyttes gamle skovveje og stier som Enduro-baner. De strækker sig gerne over længere distancer, og passerer ofte over aaer og bække samt sten, bakker og andre forhindringer.

Enduro-ræs er nogle af de mest spændende og intense ræs man kan være vidne til. De strækker sig ofte over lang tid (7 timer eller mere), så det er de færreste som har mulighed for at overvære et helt ræs. Det handler som regel om at passerer den afmærkede bane på kortest mulig tid.

Klik her hvis du har lyst til at lære mere om enduro racing.

Del indlæg:

Kommentér indlæg