Jakob Fuglsang i ny bog: “Man kan godt vinde store cykelløb uden doping”

Spørgsmålet om doping fylder mere og mere indenfor cykelsporten. Mange har sat spørgsmålstegn ved, om ikke alle cykelryttere er dopede. Mange af de største cykel idoler som Bjarne Riis og Lance Armstrong har indrømmet doping, og det får selvfølgelig folk til at undre sig over, om det overhovedet kan lade sig gøre at vinde cykelløb hvis man ikke er dopet.

Det mener Jakob Fuglsang godt at det kan, og det fortæller han meget mere om i sin nye bog “Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje” som udkommer på onsdag.


I bogen giver Fuglsang et indblik i en verden som de fleste mennesker aldrig kommer til at opleve. En verden af elitesport, hvor resultaterne er vigtigere end noget andet. En verden, hvor nogle bukker under for presset og lader sig dope, mens andre kæmper bravt for at holde en ren sti.

Fuglsang forsøger i bogen at gøre op med de fordomme som der selvsagt eksisterer blandt de fleste mennesker. Fordomme om at alle cykelryttere er dopede, og at doping er en fast del af cykelsporten.

Vi bliver udskældt som sport, fordi den almindelige opfattelse er, at det vi gør, ikke kan lade sig gøre uden doping. Men det kan det nu engang godt. Min opfattelse er, at doping er et no-go, og at det godt kan lade sig gøre at vinde store cykelløb og køre med om sejrene uden doping

I bogen kommer det dog også frem, at cykelsporten efter Fuglsangs udsagn er renere end nogensinde før. Der er blevet gjort rigtig mange tiltag for at forhindre doping, men mest af alt er doping blevet et mere tabubelagt emne, end det førhen har været.

I bogen skriver Jakob Fuglsang desuden: jeg vil kunne stå inde for det, jeg foretaget mig. Jeg vil kunne se mig selv i spejlet, og det kan jeg nu. Jeg har aldrig dopet mig, og jeg kommer aldrig til at dope mig.

I forbindelse med bogudgivelsen udtaler Jakob Fuglsang, at han stadig har sine bedste år foran sig, og at målet er at komme på podiet under årets Tour de France.

Skal du oddse ved VM? Få odds 50.00 på at Danmark kvalificerer sig fra gruppen!

Del indlæg:

Lars Eller bliver første dansker til at vinde Stanley Cup - Se Ellers afgørende scoring her!

Lars Eller og Washington Capitals vandt natten til fredag 4-3 over Vegas Golden Knights og sikrede sig mesterskabet af NHL. Det er første gang nogensinde at en dansker er med til at vinde Stanley Cup, og derfor er det et lille stykke dansk ishockeyhistorie, som blev skrevet i går på T-Mobile Arena i Las Vegas.

Efter en målløs første periode blev der scoret hele 5 mål i anden periode. Vegas Golden Knights kom foran med 3-2. I tredje periode kom Washington Capitals ud og lagde et helt forrygende pres. Devante Smith-Pelly fik udlignet for Capitals, og så stod der 3-3. Presset fortsatte. Lars Eller sneg sig om bag Vegas-keeperen, og pucken falder på det tidspunkt lige ned foran hans stav. Lars Eller prikker stille og roligt pucken i mål, og sikrer sig mesterskabet for Washington Capitals.

Se eller gense Ellers afgørende mål i videoen herunder:

Del indlæg:

Lars Eller og Washington Capitals tager første skridt mod Stanley Cup triumf

Washington Capitals tog en sejr over Vegas Golden Knights på udebane i nattens NHL finaleopgør. Det blev til en sejr på 3-2 til hockeyholdet fra den amerikanske hovedstad. Danske Lars Eller spillede en forrygende kamp og kom på måltavlen, og leverede yderligere 2 assists. Han var altså fuldstændig instrumental i den sejr som Washington Capitals hev hjem i nat dansk tid.

Det er nok en af mine bedste slutspilskampe. Det er måske den bedste, jeg har spillet. Jeg havde en god aften. Jeg havde en rigtig god aften - Lars Eller, Washington Capitals

Washington Capitals tabte godt nok første finalekamp i tirsdags med 6-4, men med sejren i går har de fået vind i sejlene, og god motivation med hjem til de 2 returkampe som nu skal spilles i Washington.

Læs også: Lars Eller klar til finalen i NHL med Washington Capitals!

Stanley Cup-finalen udspiller sig over 7 kampe. De første 2 kampe er altså nu overstået, med en sejr til begge hold i Las Vegas. Lars Eller og Washington Capitals har nu et godt udgangspunkt i forhold til de næste 2 kampe som skal spilles i Washington.

Lars Eller er kun den anden dansker som nogensinde har deltaget i en Stanley Cup-finale. Hvis Eller og Washington Capitals vinder finalen, bliver han den første dansker som vinder det eftertragtede Stanley Cup-trofæ.

Vi kommer med flere opdateringer eftersom finalen skrider frem. Følg Sportblogger på Facebook for at modtage flere sportsnyheder som denne!

Del indlæg:

Lars Eller klar til finalen i NHL med Washington Capitals!

Lars Eller er klar til Stanley Cup-finalen med Washington Capitals, efter holdet overlegent besejrede Tampa Bay Lightning på udebane. Lars Eller og Washington Capitals kunne tage hjem til den amerikanske hovedstad med en sejr på hele 4-0. Nu skal de så op imod Vegas Golden Knights i finalen.

Lars Eller er kun den anden dansker nogensinde som deltager i en Stanley Cup-finale. Den første dansker i en Stanley Cup-finale var Jannik Hansen, som tilbage i 2011 deltog for Vancouver Canucks, hvor holdet tabte til Boston Bruins. Dermed har Lars Eller altså mulighed for at blive første dansker nogensinde til at vinde et Stanley Cup-trofæ.

Kampen bliver spillet i nat Kl. 02 dansk tid.  Få resultater og nyheder fra kampen, samt andre sportsnyheder lige her på Sportblogger!

Del indlæg:

Hvad er Enduro Racing?

Da jeg for første gang hørte om motocross og dirt biking blev ordet “enduro” ofte nævnt. Ordet bruges til at beskrive forskellige former for terrænkørsel- og ræs. Ordet bruges ordet også om mountainbike kørsel, men i denne artikel vil jeg udelukkende fokusere på enduro indenfor motorsport.

Enduro er en særlig form for motorsport, som omhandler ræs i udfordrende terræn, over en længere distance. Det kan bedst betegnes som en form for rally på 2 hjul. Ordet “enduro” kommer fra det engelske ord “endurance” som betyder udholdenhed. At deltage i et enduro-ræs kræver først og fremmest en enorm udholdenhed samt fokus.

Der er et par grundlæggende regler som bruges til at definere et enduro-ræs.

  • Enduro er altid off-road og aldrig på en officiel racerbane. Enduro er dermed ikke det samme som speedway, da speedway altid køres på en afmærket racerbane.
  • Enduro køres over en lang distance. Enduro er dermed ikke det samme som motocross, da motocross ofte køres på en kortere bane.
  • Ofte benyttes gamle skovveje og stier som Enduro-baner. De strækker sig gerne over længere distancer, og passerer ofte over aaer og bække samt sten, bakker og andre forhindringer.

Enduro-ræs er nogle af de mest spændende og intense ræs man kan være vidne til. De strækker sig ofte over lang tid (7 timer eller mere), så det er de færreste som har mulighed for at overvære et helt ræs. Det handler som regel om at passerer den afmærkede bane på kortest mulig tid.

Klik her hvis du har lyst til at lære mere om enduro racing.

Del indlæg: