Hvad gør FCM, hvis Jess Thorup smutter?

I disse timer ser det ud til, at den danske mesterklub FC Midtjylland skal finde sig en ny træner. Jess Thorup blev i går aftes sat i forbindelse med det ledige trænersæde hos det belgiske storhold KAA Gent, og den interesse er ikke kølnet i løbet af natten til i dag.

Flere medier, herunder Herning Folkeblad og belgiske Het Laatste Nieuws mener begge at vide, at der er intens dialog mellem de to klubber om et trænerskifte.

Den danske klub holder kortene tæt til kroppen og vil ikke udtale sig om rygterne, men ifølge medierne ønsker Thorup at prøve kræfter med udlandet. Dette vil, og kan, FC Midtjylland ikke stå i vejen for, så det er sandsynligt, at søndagens sejr på 3-0 over Vendsyssel FF bliver fynboens sidste i spidsen for midtjyderne.

Det bringer naturligvis midtjyderne i en presset situation. For når en træner stopper så skal vedkommende naturligvis erstattes af en tilsvarende kompetent træner. Her er mulighederne ikke mange, for det er de færreste klubber, der ønsker at skille sig af med deres trænere midtvejs i en sæson. Og kompetente trænere har som oftest et job.

Så hvilke muligheder har FC Midtjylland for at få erstattet Jess Thorup? I min optik er der tre løsninger der umiddelbart virker fornuftige og realistiske. Forudsat at Matthew Benham ikke allerede har en træner på plads via sit SmartOdds system.

Umiddelbart er den første løsning også den mest interessante. For på trænerbænken ved siden af Thorup sidder Brian Priske. Han har solid erfaring fra træningsbanen og en lang karriere. Han kender Superligaen og han kender FC Midtjylland, som han har repræsenteret både som spiller og som træner.

Herudover er han en dygtig taktiker, der har haft et stort ansvar på træningsbanerne i Ikast. Det ville være oplagt at give ham muligheden. Spørgsmålet er om Priske er et stort nok navn for Rasmus Ankersen, Claus Steinlein og de øvrige midtjyske bagmænd. Det kan jeg personligt godt tvivle på, men i min optik ville et forsøg med Priske give god mening.

En anden mulighed er Bo Henriksen fra AC Horsens. Her er vi ude i rendyrket spekulation, men den flamboyante træner er tilpas karismatisk til at kunne passe ind i FC Midtjylland. Han har skabt gode resultater som træner, både i Brønshøj og i AC Horsens. Det kunne være interessant at se, hvordan han ville passe ind i en klub, der er begyndt at forvente toppræstationer og resultater i hver eneste sæson.

Et andet spørgsmål er naturligvis om AC Horsens er villige til at slippe Henriksen, men mon ikke midtjyderne ville kunne kompensere tilpas økonomisk til at et skifte kunne komme på tale? Og mon ikke Henriksen selv ville være interesseret i at prøve sig af i det midtjyske? En hurdle for Henriksen ville være, at det i FC Midtjylland ikke altid er træneren, der bestemmer indkøbene. Det vil være noget man som træner skal være indforstået med. Det er Brian Priske givetvis, men spørgsmålet er om det er noget Henriksen ville kunne affinde sig med.

Den tredje mulighed er Thomas Frank. Den tidligere Brøndby-træner er allerede på kontrakt hos Benham, dog bare hos Brentford FC. Det er dog blot en af de ting, der taler for Frank som ny træner. Et andet interessant aspekt hos Frank er, at han ligesom Thorup er skolet i DBUS trænersystem, og ligeledes har været U-landstræner. Han må samtidigt også have lyst til at revanchere sig for tiden i Brøndby der startede godt, men sluttede skidt for træneren.

Han er samtidigt vant til at udvikle og bruge talenter, hvilket vil falde meget godt i tråd med FC Midtjyllands ideer. Ligesom med Bo Henriksen vil en ansættelse af Frank også blive et spørgsmål om hvorvidt denne ville kunne affinde sig med at sportsdirektør Svend Gravesen og formanden Rasmus Ankersen er aktive medspillere på spillerindkøb? Her tror jeg dog, at Frank i højere grad end Henriksen vil kunne affinde sig med denne rollefordeling.

Det er ikke utænkeligt, at jeg ikke får ret i denne analyse. Muligvis er de tre navne slet ikke på blokken, om end jeg er ret sikker på at i hvert fald nummer et er en kandidat. Muligvis hives der en kanin op af den midtjyske hat i form af en udenlandsk træner. Det kunne også være, at man ville forsøge sig med at hente David Nielsen i AGF eller Kasper Hjulmand i FC Nordsjælland. Dette finder jeg dog så urealistisk, at det ikke er på listen over kandidater.

Så ville jeg være mere villig til at lægge en mønt på Allan Kuhn fra Hobro. Træneren har tidligere været i FC Midtjylland, men trak sig fra jobbet grundet personlige forhold. Han har omvendt erfaring og knowhow, der ville kunne bruges i FC Midtjylland, og han er en sympatisk og rolig figur, der har spillernes tillid.

Kort sagt er der mange muligheder i spil. Alle klubber har en liste med navne gemt for alle tilfældes skyld. Spørgsmålet er hvilket navn, der får chancen i mesterklubben når Jess Thorup forlader den forgyldte stol. Jeg følger op med et indlæg når kandidaten er valgt.

Del indlæg:

Kommentér indlæg